Skip to content

Tipul bucătăriei:

Spanac și roșii umplute cu risotto

Spanac și roșii umplute cu risotto

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca aperitiv sau prânz ușor
  • Puțin efort

Un principal vegetarian simplu (atâta timp cât puteți găsi o alternativă vegetală la parmezan), făcut din resturile de risotto, nuci de pin și mult spanac. Excelent servit cu piure și verdeață.


Încercați aceste roșii umplute cu spanac și risotto, apoi verificați risotto-ul nostru vegetarian, lasagna vegetariană, musaca vegetariana și altele retete vegetariene.

Ingrediente

  • spanac 200 g, tocat
  • rosii 8, încercați să obțineți culori și dimensiuni diferite
  • restul de risotto gătit 200g (vezi reteta din stanga)
  • nuci de pin 2 linguri de prăjită
  • parmezan sau grana padano răzuit pentru a termina

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Puneti spanacul intr-o strecuratoare si turnati peste un ibric cu apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se stoarce apa in exces. Asezonează foarte bine.

  • Pasul 2

    Tăiați vârfurile roșiilor, dar păstrați-le (puteți lăsa și tulpinile pe, dacă doriți).

  • Pasul 3

    Scoateți semințele din roșii și aruncați-le. Împărțiți spanacul între cavitățile de roșii.

  • Pasul 4

    Amestecați nucile de pin în risotto și turnați-le cu lingura în roșii. Acoperiți fiecare cu niște brânză rasă, apoi puneți blaturile la loc.

  • Pasul 5

    Pune roșiile într-o tavă sau vas de copt, stropește cu ulei de măsline și asezonează. Coaceți 20-25 de minute până când risottoul este fierbinte și roșiile se înmoaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 144
  • Gras 8g
  • Carbohidrați 11.8g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 4.3g
  • Sare 0,3g
#Spanac #și #roșii #umplute #risotto
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *