Skip to content

Tipul bucătăriei:

Supă condimentată de dovlecei și linte

Supă condimentată de dovlecei, spanac și linte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

O supă sănătoasă, hrănitoare, ambalată cu dovlecei, linte puie, grâu bulgar și mult chimen pentru lovitură


Încercați această rețetă de supă de linte încălzitoare, apoi verificați supa noastră de legume marocane, supă de ardei roșu, supă de pui sănătoasă, supă de linte roșie și rețete de supă mai sănătoase.

Ingrediente

  • dovleac butternut 400g, decojite și tăiate în bucăți
  • ulei de masline 2 linguri
  • semințe de chimen 2 lingurițe, prăjite, plus câteva ciupituri de servit
  • Linte Puy 300g
  • stoc de legume 1,5 litri
  • grâu bulgar 75g
  • copil spanac 200g, tocat
  • lămâie 1/2, zestrat și suc
  • iaurt natural 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți dovleceii într-o formă de copt, stropiți cu uleiul de măsline, condimentați și aruncați cu chimenul. Prajiti 25-30 de minute sau pana devin aurii.

  • Pasul 2

    Scoateți jumătate de dovleac din tablă și puneți-l într-o tigaie. Adăugați lintea și 1 litru de bulion, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 35-40 de minute, adăugând grâul bulgar pentru ultimele 10 minute.

  • Pasul 3

    Folosiți o lingură de lemn pentru a zdrobi unele bucăți de dovlecei din supă. Se amestecă spanacul, coaja de lămâie și sucul și restul de ciorbă și se dovlecește în supă și se încălzește. Se servește cu o păpușă de iaurt și un strop de semințe de chimen prăjite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 308
  • Gras 7.3g
  • Saturează 1.5g
  • Carbohidrați 37g
  • Zaharuri 5.5g
  • Fibră 11g
  • Proteină 18g
  • Sare 0,2g
.
#Supă #condimentată #dovlecei #spanac #și #linte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *