Tipul bucătăriei:
Supă cremoasă de morcovi
- serveste 6
- Puțin efort
Această supă ușoară de morcovi este asezonată cu frunze de dafin și miere și acoperită cu cremă fraiche de mentă și busuioc. Faceți puțin în plus și încălzește resturile pentru un prânz gustos la birou
Faceți această supă cremoasă de morcovi, apoi verificați supa noastră de morcovi și coriandru, supa de roșii și alte rețete de supă.
Ingrediente
- ceapă 1, tăiate în felii
- morcovi 800 g, decojite și tocate gros
- unt
- frunza de dafin 1
- miere curgătoare 1 lingura
- supa de legume sau pui 2 litri
- crème fraîche 200 ml
- mentă, busuioc sau cervil tocat pentru a face 4 linguri (folositi oricare sau un amestec de 2 sau 3)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6 și pune ceapa și morcovii într-o tavă cu câteva bucăți de unt. Se prăjește timp de 30 de minute sau până când legumele sunt maronii.
Puneti intr-o tigaie, adaugati dafinul, mierea si supa si aduceti la fiert. Gatiti timp de 10 minute sau pana cand morcovii sunt foarte fragezi, apoi scoateti dafinul si mixati lotul intr-un blender pana se omogenizeaza.
Sită dacă vrei să fie foarte netedă. Se condimentează și se păstrează la cald.
-
Pasul 2
Se amestecă crème fraîche și ierburile și se condimentează. Serviți supa cu quenelles de crème fraîche cu ierburi.
Informatii nutritionale
- Kcals 228
- Gras 16.9g
- Saturate 10.4g
- Carbohidrați 16.8g
- Fibră 5.2g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,58g