Skip to content

Tipul bucătăriei:

18291

Supă de fasole neagră cu salsa sofrito

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acest fel de mâncare afumată este plin de aromă și are un picior de ardei iute roșu. Cumpărați ardei chipotle în adobo de la magazine specializate sau online la sous-chef.co.uk sau mexgrocer.co.uk.


Ingrediente

  • ulei de măsline extra virgin
  • ceapa 2, tocate grosier
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate în jumătate
  • frunze de oregano 1 lingura
  • fasole neagră uscată 375g, dar nu înmuiat
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • fulgi de ardei iute roșii 1 lingura
  • semințe de chimen 2 lingurițe, ușor prăjite
  • seminte de coriandru ½ linguriță, prăjită
  • boia afumată 2 lingurite
  • stoc de legume 1 litru
  • suc de lămâie de ¼ dintr-o lămâie
  • smântână sau crème fraîche 100 ml de servit
  • lămâie verde tăiate în felii, pentru a servi

salsa sofrito

  • ardei iute chipotle in sos adobo 2 linguri, tocate grosier sau folosiți 2 linguri de pastă de chipotle
  • rosii 2 ferme coapte, tocate grosier
  • coriandru 2 linguri de tocat grosier
  • ceapa rosie, 1 mic, tocat
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Mai întâi faceți salsa sofrito.

    Pune toate ingredientele într-un bol, amestecă bine și lasă să stea 1 oră pentru a lăsa aromele să se dezvolte.

    Răciți până la nevoie.

  • Pasul 2

    Pentru supă, încălziți 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, cu bază grea, la foc mic.

    Adăugați jumătate de ceapă, jumătate de usturoi și oregano și gătiți timp de 10 minute sau până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Se adauga fasolea si 1,5 litri de apa si se aduce la fierbere.

    Acoperiți tigaia și fierbeți timp de 1½-2 ore sau până când fasolea este fragedă. Scurgere.

  • Pasul 4

    Între timp, puneți ceapa și usturoiul rămase, împreună cu roșiile, fulgii de ardei iute, chimenul, coriandru și boia de ardei în blender.

    Blitz până la omogenizare. Se încălzește încă o lingură de ulei într-o tigaie, apoi se adaugă conținutul blenderului.

    Gatiti timp de 15-20 de minute sau pana cand amestecul s-a redus si are consistenta pulpoasa.

    Adăugați fasolea împreună cu supa de legume, amestecați și fierbeți încă 20 de minute.

    Adăugați sucul de lămâie și asezonați dacă este necesar.

  • Pasul 5

    Împărțiți supa în boluri și serviți cu smântână sau crème fraîche, salsa și felii de lime.

Informatii nutritionale

  • Kcals 285
  • Carbohidrați 36.6g
  • Proteină 15.5g
  • Gras 5.2g
  • Sare 0,3g
  • Fibră 8.8g
#Supă #fasole #neagră #salsa #sofrito
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *