Tipul bucătăriei:
Supă de păstârnac și mere
- serveste 4
- Uşor
Profită la maximum de sezonul păstârnac combinându-l cu mere în această supă bogată și cremoasă. Serviți cu pâine crustă pentru un prânz sau un aperitiv cald
Pregătiți această supă de păstârnac și mere încălzitoare, apoi verificați supa noastră condimentată de păstârnac, supa de țelină și stilton, supa de ciuperci și alte rețete de supă de iarnă.
Căutați mai multe rețete de păstârnac? Încercați curry-ul nostru de păstârnac, păstârnacul fript de arțar, chipsurile de păstârnac și multe altele.
Ingrediente
- unt 50 g
- ceapă 1, tocat fin
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- păstârbii 500 g, tocat
- merele 2, decupate și tocate
- supă de pui 1 litru
- crème fraîche 50 g
- arpagic a orna
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa tocată mărunt și un praf de sare și gătiți timp de 10 minute până când se înmoaie. Puneti cateii de usturoi tocati, pastarnacul tocat si merele tocate si gatiti timp de 5 minute, adaugand untul, inainte de a turna supa de pui si a fierbe timp de 30 de minute pana cand pastarnacul este complet moale. Folosiți un blender cu bețișoare pentru a mixa până când este complet omogen. Se amestecă prin crème fraîche, se amestecă din nou pentru scurt timp și se pune cu lingura în boluri, apoi se mai amestecă cu puțină crème fraîche, se taie peste niște arpagic și un strop de piper negru.
Informatii nutritionale
- Kcals 302
- Gras 17.4g
- Saturate 10.4g
- Carbohidrați 22.9g
- Zaharuri 14.5g
- Fibră 9.2g
- Proteină 8.8g
- Sare 1.7g