Skip to content

Tipul bucătăriei:

1075

Supa picanta rasam de rosii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Iubitorii de ardei iute vor înnebuni după această supă din India de Sud condimentată cu ardei iute roșu uscat, ardei iute verde proaspăt și semințe de muștar. Serviți cu pâine naan caldă.


Pregătiți această supă de roșii cu orez și cimbru, apoi verificați supa noastră clasică de roșii, supa picantă de roșii, supa de roșii și ardei roșu și mai multe rețete de roșii.

Ingrediente

  • rosii 12 mijlocii, sferturi
  • usturoi 3 cuișoare
  • rădăcină de ghimbir 2½ cm, decojite și tăiate felii
  • piure de tamarind 100 g (încercați Bart)
  • coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
  • ardei iute verde 1 mediu, despicat pe lungime
  • Praf de turmeric 1 lingura
  • coriandru ½ linguriță
  • ulei vegetal
  • semințe de muștar 1 lingura
  • ardei iute roșu uscat 3 mici, zdrobiți sau un praf de fulgi de ardei iute
  • semințe de chimen ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pune roșiile, usturoiul și ghimbirul într-un blender cu 200 ml apă și procesează timp de 1 minut sau până când se omogenizează. Se toarnă într-o cratiță mare și se adaugă tamarindul, coriandru proaspăt, ardei iute verde, turmeric, coriandru măcinat și asezonează. Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mediu timp de 25 de minute. Daca este prea gros, mai adauga putina apa.

  • Pasul 2

    Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie mică. Adăugați semințele de muștar și când încep să treacă, adăugați ardeiul iute și chimenul. Se prăjește timp de 10 secunde apoi se ia de pe foc. Se toarnă supa în boluri și se pune uleiul de condimente peste fiecare. Serviți cu frunze proaspete de coriandru și pâine naan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 198
  • Gras 9.8g
  • Saturate 1.1g
  • Carbohidrați 25.5g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 3.4g
  • Sare 0,06g
#Supa #picanta #rasam #rosii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *