Tipul bucătăriei:
Tabbouleh de bame și roșii
- serveste 2
- Uşor
Okra, sau degetele de doamnă, este o legumă cu aromă subtilă, care funcționează bine cu arome puternice. Aceasta reteta cu grau bulgar, menta, patrunjel si lamaie este ideala
Ingrediente
- grâu bulgar 50 g
- baume 175g, capetele tăiate
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- rosii 4, tocat
- kalonji (semințe de ceapă neagră) 1 lingura
- pătrunjel cu frunze plate 1 buchet, tocat
- mentă 1 buchet, tocat
- lămâie 1, suc
- iaurt a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți grâul bulgar într-un bol, adăugați apă clocotită cât să o acopere cu 1 cm, acoperiți cu o farfurie și lăsați 20 de minute.
-
Pasul 2
Intre timp prajim bamele in putin ulei si pe masura ce se inmoaie adaugam usturoiul si amestecam, urmat de rosiile. Se fierbe totul timp de 5 minute, apoi se adaugă kalonji și se condimentează bine.
-
Pasul 3
Scurgeți grâul bulgar și adăugați pătrunjelul, menta și lămâia, condimentați bine și amestecați puțin ulei de măsline. Puneti intr-un castron si puneti o lingura deasupra. Adăugați puțin iaurt, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 220
- Gras 7.9g
- Carbohidrați 26.1g
- Fibră 7.5g
- Proteină 7.4g
- Sare 0,1g