Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tagine cu năut și roșii

Tagine cu năut și roșii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

O oală vegetariană rapidă și ușoară, care este atât sănătoasă, cât și satisfăcătoare. Roșiile proaspete și conservate adaugă multă aromă împreună cu dovleacul, ceapa și ardeiul roșu. Dar boiaua, ghimbirul și șofranul sunt cele care dau profunzimea acestei mese pentru doi. Serviți cu pâine sau cușcuș, dacă doriți.


Încercați rețeta noastră de năut și roșii, apoi verificați taginele noastre vegetariene, tocanita vegetariană, caserola vegetariană și alte rețete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • paprika ½ linguriță
  • ghimbir de pamant ½ linguriță
  • ceapa spaniola 1, tocat grosier
  • ardei roșu 1, tăiat în cuburi
  • dovleac 250 g, tăiate cubulețe
  • şofran un strop, optional
  • rosii 5, tocat grosier sau tocat
  • rosii tavă de 400 g
  • naut Tavă de 400 g, clătită și scursă

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește puțin ulei într-o cratiță sau o caserolă mare și se adaugă chimenul, boia de ardei și ghimbirul și se amestecă. Adăugați legumele și prăjiți timp de 5 minute, ținându-le în mișcare, astfel încât să se rumenească uniform.

  • Pasul 2

    Adăugați 250 ml apă, șofranul (dacă este folosit), roșiile și niște condimente, apoi aduceți la fiert. Acoperiți și gătiți timp de 10 minute, apoi adăugați năutul și gătiți încă 10 minute, până când legumele sunt fragede.

Informatii nutritionale

  • Kcals 294
  • Gras 9.2g
  • Carbohidrați 42.2g
  • Proteină 13.2g
#Tagine #năut #și #roșii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *