Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tăiței vegane cu tofu

Taitei de tofu cu cinci condimente

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Puneți o nouă rotire pe tofu cu această rețetă rapidă de tăiței vegetarieni, pe masă într-o jumătate de oră


Ingrediente

  • tofu afumat 225g, scurse și tăiate cuburi de 3cm
  • Chinezesc cu cinci condimente 1 lingură
  • ulei vegetal 2 lingurițe
  • brocoli 1⁄2 un cap, tăiat în flori
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
  • usturoi 1 cuișor, feliat subțire
  • faina de porumb 1 lingură
  • sos negru de soia 1 lingură
  • Sriracha 2 linguri
  • otet de orez 1 lingură
  • zahăr pudră o ciupitura
  • taitei de ou fiert 300g
  • ceapa verde 2, feliat subțire

Metodă

  • Pasul 1

    Îndepărtați tofu-ul cu hârtie de bucătărie, apoi răsturnați cele cinci condimente pe o farfurie cu mult condiment și rulați bucățile de tofu în el, apăsând pentru a lipi.

  • Pasul 2

    Încălziți 1 linguriță de ulei vegetal într-o tigaie antiaderentă și prăjiți bucățile de tofu timp de 4-5 minute, rotind, până când toate părțile sunt crocante și carbonizate. Se scoate pe o farfurie. Adăugați lingura rămasă de ulei în tigaie împreună cu floretele de broccoli și 100 ml de apă. Gatiti 5 minute, amestecand, pana se evapora toata apa, apoi gatiti broccoli inca 5 minute pana incepe sa se caramelizeze. Întoarceți tofu în tigaie împreună cu ghimbirul și usturoiul și gătiți-l un minut.

  • Pasul 3

    Bateți împreună făina de porumb, sosul de soia, sriracha, oțetul de orez, zahărul și 100 ml de apă și adăugați în tigaie împreună cu tăiței. Gatiti 2-3 minute, aruncand, pana cand taiteii s-au incins si sosul s-a redus.

  • Pasul 4

    Împărțiți între două castroane și împrăștiați-le peste ceapa de primăvară.

Informatii nutritionale

  • Kcals 584
  • Gras 14.5g
  • Saturează 2g
  • Carbohidrați 75,9g
  • Zaharuri 10.6g
  • Fibră 9.5g
  • Proteină 32.7g
  • Sare 3g
.
#Taitei #tofu #cinci #condimente
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *