Tipul bucătăriei:
Taitei de tofu cu cinci condimente
- servește 2
- Uşor
Puneți o nouă rotire pe tofu cu această rețetă rapidă de tăiței vegetarieni, pe masă într-o jumătate de oră
Ingrediente
- tofu afumat 225g, scurse și tăiate cuburi de 3cm
- Chinezesc cu cinci condimente 1 lingură
- ulei vegetal 2 lingurițe
- brocoli 1⁄2 un cap, tăiat în flori
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
- usturoi 1 cuișor, feliat subțire
- faina de porumb 1 lingură
- sos negru de soia 1 lingură
- Sriracha 2 linguri
- otet de orez 1 lingură
- zahăr pudră o ciupitura
- taitei de ou fiert 300g
- ceapa verde 2, feliat subțire
Metodă
-
Pasul 1
Îndepărtați tofu-ul cu hârtie de bucătărie, apoi răsturnați cele cinci condimente pe o farfurie cu mult condiment și rulați bucățile de tofu în el, apăsând pentru a lipi.
-
Pasul 2
Încălziți 1 linguriță de ulei vegetal într-o tigaie antiaderentă și prăjiți bucățile de tofu timp de 4-5 minute, rotind, până când toate părțile sunt crocante și carbonizate. Se scoate pe o farfurie. Adăugați lingura rămasă de ulei în tigaie împreună cu floretele de broccoli și 100 ml de apă. Gatiti 5 minute, amestecand, pana se evapora toata apa, apoi gatiti broccoli inca 5 minute pana incepe sa se caramelizeze. Întoarceți tofu în tigaie împreună cu ghimbirul și usturoiul și gătiți-l un minut.
-
Pasul 3
Bateți împreună făina de porumb, sosul de soia, sriracha, oțetul de orez, zahărul și 100 ml de apă și adăugați în tigaie împreună cu tăiței. Gatiti 2-3 minute, aruncand, pana cand taiteii s-au incins si sosul s-a redus.
-
Pasul 4
Împărțiți între două castroane și împrăștiați-le peste ceapa de primăvară.
Informatii nutritionale
- Kcals 584
- Gras 14.5g
- Saturează 2g
- Carbohidrați 75,9g
- Zaharuri 10.6g
- Fibră 9.5g
- Proteină 32.7g
- Sare 3g