Tipul bucătăriei:
Tarte cu branza de capra si ceapa rosie
- face 6
Impresionează-ți oaspeții scoțând în evidență această delicioasă tartă cu legume făcută de la zero. Brânză cremoasă de capră și ceapă roșie dulce se coace deasupra unui aluat scurt cu cimbru și oțet balsamic. Puțin efort, dar merită.
Ingrediente
- aluat praf bloc de 500 g
- cepe roșii 2, foarte mare
- ulei de masline
- oțet balsamic 1 lingura
- frunze de cimbru tocat pentru a face ½ lingura
- branza de capra 6 felii dintr-un buștean mic sau
- Brânză englezească de capră cu coajă înflorită 3, înjumătățit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Tapetați 6 forme de tartă (aproximativ 10 cm diametru) cu aluat și înțepați bazele.
Tapetați cu pergament și fasole și coaceți timp de 10 minute sau până când aluatul începe să se rumenească, ridicați pergamentul și coaceți încă 5 minute sau până când aluatul este crocant, uscat și gătit.
-
Pasul 2
Intre timp, feliati ceapa rosie gros (ai nevoie de 6 felii grase). Încinge puțin ulei într-o tigaie mare (poate fi nevoie să folosești 2 tigăi, sau să faci în 2 reprize) și prăjești cu grijă feliile, fără a le rupe, pe fiecare parte până încep să se înmoaie, aproximativ 15 minute în total.
Adăugați balsamul și cimbru și bule împreună.
-
Pasul 3
Ridicați o felie de ceapă în fiecare tartă și puneți deasupra o felie de brânză de capră, pe o parte a aluatului, astfel încât să fie decentrat.
-
Pasul 4
Coaceți până când brânza de capră începe să clocotească și să se rumenească puțin. Stropiți cu puțin ulei de măsline înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 147
- Carbohidrați 4.6g
- Proteină 6.9g
- Gras 11.3g
- Sare 1,68g
- Saturate 5.4g
- Fibră 0,5g