Skip to content

Tipul bucătăriei:

16134

tartine cu aluat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Profită la maximum de o bucată crocantă de pâine cu aluat cu acest topping minunat. Serviți ca aperitiv sau ca parte ca platou de amestec de tapas.


Ingrediente

  • iaurt grecesc 250 g
  • catel de usturoi zdrobit
  • roșii prune 12, înjumătățit pe lungime
  • ulei de masline
  • oțet balsamic
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • pâine cu maia 4 felii
  • coriandru mână, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Scurgeți iaurtul grecesc într-o sită fină peste noapte. Amesteca iaurtul scurs cu un catel de usturoi zdrobit si un praf de sare.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tăiați 12 roșii prune pe lungime și puneți-le cu partea tăiată în sus într-o tavă. amestecați 4 linguri de ulei de măsline, cu 2 linguri de oțet balsamic, ½ linguriță de harissa. Se toarnă peste roșii. Se presară cu zahăr tos auriu și se fierbe timp de 45 de minute.

  • Pasul 3

    Prăjiți 4 felii de pâine cu aluat. întindeți amestecul de iaurt pe pâine, apoi acoperiți cu roșii și stropiți peste eventualele suc din tigaie. Se presara cu o mana de coriandru tocat, se stropeste cu ulei de masline extravirgin si se serveste.

#tartine #aluat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *