Tipul bucătăriei:
tartine cu aluat
- serveste 4
- Uşor
Profită la maximum de o bucată crocantă de pâine cu aluat cu acest topping minunat. Serviți ca aperitiv sau ca parte ca platou de amestec de tapas.
Ingrediente
- iaurt grecesc 250 g
- catel de usturoi zdrobit
- roșii prune 12, înjumătățit pe lungime
- ulei de masline
- oțet balsamic
- zahăr tos auriu 1 lingura
- pâine cu maia 4 felii
- coriandru mână, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Scurgeți iaurtul grecesc într-o sită fină peste noapte. Amesteca iaurtul scurs cu un catel de usturoi zdrobit si un praf de sare.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tăiați 12 roșii prune pe lungime și puneți-le cu partea tăiată în sus într-o tavă. amestecați 4 linguri de ulei de măsline, cu 2 linguri de oțet balsamic, ½ linguriță de harissa. Se toarnă peste roșii. Se presară cu zahăr tos auriu și se fierbe timp de 45 de minute.
-
Pasul 3
Prăjiți 4 felii de pâine cu aluat. întindeți amestecul de iaurt pe pâine, apoi acoperiți cu roșii și stropiți peste eventualele suc din tigaie. Se presara cu o mana de coriandru tocat, se stropeste cu ulei de masline extravirgin si se serveste.