Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Tava de pui glazurată cu miere și boia

Tava de pui spaniolă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Aromați coapsele de pui cu boia dulce afumată și miere, apoi prăjiți-le până sunt dulci și lipicioase alături de cartofi noi, ardei roșii și măsline verzi


Încercați tava de pui spaniolă, apoi verificați tava de pui și tava de pui și chorizo.

Ingrediente

  • cartofi noi 400g, înjumătățit
  • draga draga 3 linguri
  • ulei de masline 2 linguri
  • otet de vin rosu 2 linguri
  • boia dulce afumată (pimentón) 2 linguri, (vezi notele bucătarului)
  • pulpe întregi de pui 4-6
  • ardei roșii 3, feliate
  • măsline verzi fără sâmburi 50g, sferturi
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți cartofii în apă sărată timp de 10 minute, până se înmoaie. Se scurge bine.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Amestecați mierea, uleiul, oțetul și boiaua cu un pic de condimente și turnați peste coapsele de pui, ardeii și cartofii într-o formă de copt. Prajiti 40 de minute, amestecand pana la jumatate, pana cand puiul este fiert si cartofii sunt aurii si crocanti – adaugati o stropire de apa daca sosul incepe sa se prinda pe fundul tavii.

  • Pasul 3

    Se amestecă măslinele și pătrunjelul prin tavă și se servesc cu o salată verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 371
  • Gras 17.8g
  • Saturează 4g
  • Carbohidrați 29.7g
  • Zaharuri 17.3g
  • Fibră 6.9g
  • Proteină 19.4g
  • Sare 0,6g
.
#Tava #pui #spaniolă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *