Tipul bucătăriei:
Tava pentru chiftelute și naut se coace
- servește 2
- Uşor
Faceți chifteluțe o cină sănătoasă la jumătatea săptămânii, împerecheați-le cu naut, sfeclă roșie și pittas prăjite pentru a servi. Această rețetă este săracă în calorii și sare, dar bogată în proteine
Încercați această tavă cu chiftele și naut, apoi verificați chiftelele noastre italiene la cuptor, spaghetele și chiftelele, chiftelele vegetariene și mai multe rețete de chiftele.
Ingrediente
- carne tocată de carne de vită sau curcan (5% grăsime) 250g
- sos de hrean 2 linguri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ceapa rosie 1 mic, feliat
- ulei de masline 1 lingură
- sfeclă roșie gătită 250g, scurse și tăiate în pene
- năut 400g tablă, scursă și clătită
- mentă o mână de frunze, tocate
- iaurt natural fără grăsimi 4 linguri
- pittas prăjite a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Combinați tocatul, jumătate din sosul de hrean și cea mai mare parte a usturoiului într-un castron cu mâinile curate. Se rulează în opt chiftele și se transferă pe o tavă de copt medie cu ceapa. Stropiți peste uleiul de măsline și prăjiți-le timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Adăugați sfecla și nautul în tavă, condimentați și aruncați împreună. Prajiti inca 10-15 minute, sau pana cand chiftelele sunt fierte si nautul este doar crocant. Se amestecă cea mai mare parte a mentei cu iaurtul, restul sosului de hrean și cu usturoiul rămas, apoi se condimentează. Slăbiți cu puțină apă dacă amestecul pare prea gros. Puneți sosul de iaurt peste tava, apoi împrăștiați cu menta rămasă și serviți-le cu pittas-urile prăjite pentru scufundare.
Informatii nutritionale
- Kcals 507
- Gras 15.8g
- Saturează 4g
- Carbohidrați 41,5g
- Zaharuri 20.9g
- Fibră 11g
- Proteină 44.1g
- Sare 1.1g