Tipul bucătăriei:
Terci de orez thailandez cu chiftele de porc (jok moo)
- servește 4-5
- Uşor
Încercați acest terci savuros thailandez aromat cu ghimbir, ulei de ardei iute și ceapă de primăvară, apoi acoperit cu chiftele de porc
Jok moo este versiunea thailandeză a terciului chinezesc de orez sărat, congee. Încercați rețeta noastră clasică de congee.
Verificați, de asemenea, chiftelele noastre vegetariene și mai multe rețete de chiftele.
Ingrediente
- orez de iasomie 200g
- supă de pui 1,5 litri
- ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tăiate în bețișoare
- sos usor de soia 1 lingură
- ceapa verde 2, feliat subțire
- Chiu Chow Chilli Oil (opțional, consultați notele bucătarului mai jos)
CHIFTELE
- 5% grăsime tocată de porc 500g
- ghimbir ½ o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- usturoi 1 cuișor mic, zdrobit
- ceapa verde 2, tocat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Ridicați orezul și stocul într-o tigaie mare și fierbeți ușor, amestecând regulat, timp de 45 de minute sau până când orezul a început să se prăbușească. Se amestecă ghimbirul și sosul de soia.
-
Pasul 2
Combinați toate ingredientele pentru chiftelă într-un castron cu ceva condiment și formă 24 chiftele. Se adaugă în terci cu 300ml de apă și fierbeți ușor, amestecând cu grijă din când în când, timp de 20-25 de minute sau până când chiftelele sunt fierte.
-
Pasul 3
Se pune linguri în boluri și se adaugă ceapa de primăvară și uleiul de ardei gras, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 402
- Gras 7.1g
- Saturează 2.7g
- Carbohidrați 46,5g
- Zaharuri 1.5g
- Fibră 1.3g
- Proteină 37.3g
- Sare 2.7g