Skip to content

Tipul bucătăriei:

Terci de orez thailandez cu chiftele de porc (jok moo)

Terci de orez thailandez cu chiftele de porc (jok moo)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-5
  • Uşor

Încercați acest terci savuros thailandez aromat cu ghimbir, ulei de ardei iute și ceapă de primăvară, apoi acoperit cu chiftele de porc


Jok moo este versiunea thailandeză a terciului chinezesc de orez sărat, congee. Încercați rețeta noastră clasică de congee.

Verificați, de asemenea, chiftelele noastre vegetariene și mai multe rețete de chiftele.

Ingrediente

  • orez de iasomie 200g
  • supă de pui 1,5 litri
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, tăiate în bețișoare
  • sos usor de soia 1 lingură
  • ceapa verde 2, feliat subțire
  • Chiu Chow Chilli Oil (opțional, consultați notele bucătarului mai jos)

CHIFTELE

  • 5% grăsime tocată de porc 500g
  • ghimbir ½ o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
  • usturoi 1 cuișor mic, zdrobit
  • ceapa verde 2, tocat mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Ridicați orezul și stocul într-o tigaie mare și fierbeți ușor, amestecând regulat, timp de 45 de minute sau până când orezul a început să se prăbușească. Se amestecă ghimbirul și sosul de soia.

  • Pasul 2

    Combinați toate ingredientele pentru chiftelă într-un castron cu ceva condiment și formă 24 chiftele. Se adaugă în terci cu 300ml de apă și fierbeți ușor, amestecând cu grijă din când în când, timp de 20-25 de minute sau până când chiftelele sunt fierte.

  • Pasul 3

    Se pune linguri în boluri și se adaugă ceapa de primăvară și uleiul de ardei gras, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 402
  • Gras 7.1g
  • Saturează 2.7g
  • Carbohidrați 46,5g
  • Zaharuri 1.5g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 37.3g
  • Sare 2.7g
.
#Terci #orez #thailandez #chiftele #porc #jok #moo
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *