Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tofu dulce de ghimbir cu pak choi

Tofu lipicios cu pak choi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Adăugați puțin tofu cu o marinadă lipicioasă de ghimbir. Această rețetă simplă se face rapid și se servește perfect cu pak choi pe un pat de orez iasomie


Ingrediente

  • tofu 500 g, fermă
  • ghimbir ras 2 linguri
  • sos de soia închis 2 lingurite
  • sos de soia usor 2 linguri
  • zahar brun 2 linguri
  • ulei de arahide 2 linguri
  • ghimbir bucată de 2 cm, feliată
  • pak choi 400 g
  • vin de orez shaoxing 2 linguri
  • otet de orez 2 linguri
  • fulgi de chilli 1 lingura
  • orez iasomie

Metodă

  • Pasul 1

    Înțepați câteva găuri în 500 g de tofu ferm cu o scobitoare, apoi tăiați-le în cuburi mici.

    Amestecați 2 linguri de ghimbir ras, 2 linguri de sos de soia închis, 2 linguri de sos de soia ușor și 2 linguri de zahăr brun într-un castron, adăugați tofu și amestecați.

  • Pasul 2

    Se încălzește 1 lingură ulei de arahide într-un wok. Adăugați o bucată de ghimbir feliată de 2 cm și prăjiți câteva secunde.

    Adăugați 400 g frunze de pak choi și puțină apă. Gatiti 3 minute pana se ofilesc. Se condimentează cu sare și se transferă într-un vas.

  • Pasul 3

    Clătiți wok-ul, apoi adăugați încă o lingură de ulei de arahide. Când începe să fumeze, se adaugă bucățile de tofu (reținând marinata) și se prăjesc timp de 5 minute până se rumenesc.

    Asezonați cu 2 linguri de vin de orez shaoxing și 2 linguri de oțet de orez. Adăugați marinada rămasă, aduceți la fierbere și reduceți.

    Presărați peste 1 linguriță de fulgi de ardei iute. Se pune pe pak choi și se servește cu orez cu iasomie.

#Tofu #lipicios #pak #choi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *