Tipul bucătăriei:
Tofu lipicios cu pak choi
- serveste 4
- Puțin efort
Adăugați puțin tofu cu o marinadă lipicioasă de ghimbir. Această rețetă simplă se face rapid și se servește perfect cu pak choi pe un pat de orez iasomie
Ingrediente
- tofu 500 g, fermă
- ghimbir ras 2 linguri
- sos de soia închis 2 lingurite
- sos de soia usor 2 linguri
- zahar brun 2 linguri
- ulei de arahide 2 linguri
- ghimbir bucată de 2 cm, feliată
- pak choi 400 g
- vin de orez shaoxing 2 linguri
- otet de orez 2 linguri
- fulgi de chilli 1 lingura
- orez iasomie
Metodă
-
Pasul 1
Înțepați câteva găuri în 500 g de tofu ferm cu o scobitoare, apoi tăiați-le în cuburi mici.
Amestecați 2 linguri de ghimbir ras, 2 linguri de sos de soia închis, 2 linguri de sos de soia ușor și 2 linguri de zahăr brun într-un castron, adăugați tofu și amestecați.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 lingură ulei de arahide într-un wok. Adăugați o bucată de ghimbir feliată de 2 cm și prăjiți câteva secunde.
Adăugați 400 g frunze de pak choi și puțină apă. Gatiti 3 minute pana se ofilesc. Se condimentează cu sare și se transferă într-un vas.
-
Pasul 3
Clătiți wok-ul, apoi adăugați încă o lingură de ulei de arahide. Când începe să fumeze, se adaugă bucățile de tofu (reținând marinata) și se prăjesc timp de 5 minute până se rumenesc.
Asezonați cu 2 linguri de vin de orez shaoxing și 2 linguri de oțet de orez. Adăugați marinada rămasă, aduceți la fierbere și reduceți.
Presărați peste 1 linguriță de fulgi de ardei iute. Se pune pe pak choi și se servește cu orez cu iasomie.