Tipul bucătăriei:
Tofu marinat cu tăiței udon și verdeață
- serveste 4
- Uşor
Tofu poate fi puțin fad și fără gust, așa că de ce să nu măriți aroma prin marinarea în arome asiatice precum soia, mirin și ulei de susan? Servit cu verdeață și tăiței, aceasta face o cină vegetariană rapidă și ușoară.
Ingrediente
- tofu ferm 1 bloc, feliat în fâșii groase
- sos de soia 4 linguri
- mirin 3 linguri
- ulei de susan 1 lingura
- rădăcină de ghimbir 1 lingura rasa
- ardei iute roșu 1, mărunțit
- stoc de legume 100 ml
- taitei udon 300 g
- ceapa verde 4, mărunțit
- verdeaţă 300 g, mărunțit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Se prăjește tofu în loturi până când renunță la orice exces de lichid și devine auriu pal.
-
Pasul 2
Puneți soia, mirinul, susanul, ghimbirul și chilli într-un castron. Adăugați tofu și amestecați-l pe acoperit – lăsați la marinat timp de 10 minute.
-
Pasul 3
Gătiți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, clătiți sub apă rece și scurgeți.
-
Pasul 4
Încinge 1 lingură de ulei într-un wok antiaderent sau o tigaie mare. Se prăjește ceapa primăvară și verdeața până se ofilesc, apoi se adaugă tofu și marinada și se prăjesc câteva minute. Adăugați tăițeii și supa de legume și amestecați până se încălzesc. Serviți cu ardei iute și ceapă primăvară, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 240
- Gras 6.9g
- Carbohidrați 34.1g
- Fibră 3.5g
- Proteină 12.4g
- Sare 3,59g