Tipul bucătăriei:
Topinambur cu unt miso
- serveste 4
- Uşor
O idee ușoară de a face tot ce este mai bun din topinamburul. S-ar putea să nu fie drăguțe, dar aceste legume nobiliare au o aromă delicioasă de ciuperci și savuroasă
Ingrediente
- topinambur 600 g, decojite și tăiate în bucăți
- usturoi 2 cuișoare, decojite și tăiate la jumătate
- ulei de masline
- miso alb 2 linguri
- unt 2 linguri, foarte moale
- seminte de susan negre sau albe 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Puneți anghinarea, usturoiul și un melc bun de ulei într-o tigaie și asezonați bine. Se prăjește ușor, amestecând timp de un minut, apoi se acoperă și se fierbe aproximativ 5-10 minute. Agitați tigaia o dată sau de două ori. Cand anghinarea sunt fragede, dai capacul si dai focul ca sa le rumenesti putin. Într-un castron mic, amestecați miso-ul cu untul, apoi adăugați în tigaie. Agitați tigaia, asezonați și presărați semințele de susan. Scoateți usturoiul înainte de servire, dacă preferați.
Informatii nutritionale
- Kcals 215
- Gras 9.8g
- Carbohidrați 25.8g
- Fibră 2.7g
- Proteină 4.5g
- Sare 0,8g
#Topinambur #unt #miso