Skip to content

Tipul bucătăriei:

Vinete la gratar in Malay cu ketjap manis, lime si ceapa primavara

Vinete la gratar in Malay cu ketjap manis, lime si ceapa primavara

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă simplă pentru o salată caldă de vinete este atât de delicioasă. Perfect cu carne la grătar sau ca preparat vegetarian, sosul dulce de soia-chilli se prepară rapid ca dressing.


Ingrediente

  • vinete 3 medii
  • ulei vegetal
  • ceapa verde 2, mărunțit
  • ardei iute roșu 2 de mărimea degetului mare, mărunțiți
  • coriandru o grămadă mică

pansament

  • sos dulce de soia (ketjap manis) 5 linguri
  • ardei iute roșu 2 de marimea degetului mare, fara seminte si tocate
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate mărunt
  • ghimbir Bucata de 3 cm, curatata de coaja si tocata marunt
  • tei 2, suc
  • otet de orez 1 lingura
  • zahăr 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Taiati vinetele groase si ungeti cu 3-4 linguri de ulei vegetal. Condimentați și grătar pe un grătar fierbinte sau o tigaie de grătar până când apar urme negre de grătar și sunt complet fragede. Scoateți și puneți pe un platou. Înfășurați ceapa primăvară și ardeiul iute în hârtie de bucătărie umedă și lăsați-le la rece timp de 30 de minute pentru a deveni crocante. Tăiați coriandru.

  • Pasul 2

    Amestecați ingredientele pentru dressing până când zahărul se dizolvă. Aranjați vinetele pe un platou și turnați dressingul peste. Împrăștiați ardeiul iute și ceapa primăvară peste și acoperiți cu coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 263
  • Gras 10g
  • Carbohidrați 32.5g
  • Fibră 11.4g
  • Proteină 5g
  • Sare 1g
#Vinete #gratar #Malay #ketjap #manis #lime #ceapa #primavara
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *