Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de vinete la gratar cu miso

Vinete miso afumate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Miso și vinete sunt o potrivire făcută în rai, iar această rețetă este perfectă pentru grătarul din această vară. Asigurați-vă că verificați dacă miso este vegan


Încercați vinetele noastre miso vegane, apoi consultați mai multe rețete vegetariene de grătar, cum ar fi vinetele noastre la grătar, kebaburile de vinete și dovleceii la grătar.

Ingrediente

  • dragul 30 ml
  • mirin 30 ml
  • pastă de miso albă 70 g
  • zahăr tos auriu 25 g
  • pui de vinete 14

MOOLI MURAT

  • ulei de susan
  • ridiche albă asiatică (mooli) 1
  • zahăr pudră 1 lingura
  • otet de orez 5 linguri

A SERVI

  • seminte de susan prajite
  • ceapa primavara tocata marunt
  • orez înăbușit

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face murătura, curățați mooli și puneți-l printr-un spiralizator sau bărbieriți în fâșii subțiri folosind un curățător de legume. Se amestecă 1 lingură de zahăr și oțet cu 3 linguri de apă și se amestecă până când zahărul s-a dizolvat. Adăugați mooli, acoperiți și răciți.

  • Pasul 2

    Încinge grătarul sau grătarul la o putere medie. Amesteca sake-ul, mirinul, miso-ul si zaharul intr-un castron. Se taie vinetele in jumatate pe lungime si se intaie pulpa pe diagonala, la intervale de aproximativ 2 cm. Ungeți vinetele cu ulei de susan și asezonați cu puțină sare. Prăjiți 2-4 minute, până când începe să devină auriu și să se înmoaie. Ungeți peste tot cu pasta de miso. Prăjiți din nou încă 15 minute. Continuați să întoarceți vinetele la fiecare câteva minute pentru a opri zahărul să se prindă, ungeți cu mai multă pastă de miso când le întoarceți. Vinetele trebuie să fie foarte moi pe tot parcursul și acoperite cu glazura lipicioasă, care abia începe să se prindă de margini și să devină maro auriu.

  • Pasul 3

    Serviți cu semințe de susan și ceapă primăvară împrăștiată, mooli murat și puțin orez aburit în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 81
  • Gras 1.6g
  • Saturate 0,3g
  • Carbohidrați 12.7g
  • Zaharuri 10.4g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 1.7g
  • Sare 1.1g
.
#Vinete #miso #afumate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *