Tipul bucătăriei:
Adana kebabs
- servește 6-8
- Uşor
Aceste kebaburi în stil turcesc poartă numele orașului Adana și sunt aromate cu ardei iute și sumac. Faceți-i să hrănească o mulțime la următorul dvs. grătar
Ingrediente
KEBABS
- carne tocată de miel 800g
- fulgi de ardei iute urfa 2 linguri sau 1 lingură de fulgi de ardei iute uscați, (a se vedea rețeta de mai jos)
- sumac 4 lingurițe
- chimen măcinat 4 lingurițe
- tulpini de pătrunjel cu frunze plate tocat mărunt pentru a face 4 linguri
- usturoi 6 cuișoare, zdrobite
CEAPĂ SUMAC
- ceapa 2, feliat subțire
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată aproximativ, plus un plus pentru servire
- sumac 1 lingură
A SERVI
- pâine plată, iaurt, ardei iute și roșii murate
Metodă
-
Pasul 1
Pregătiți grătarul pentru gătit direct, răspândind cărbunii într-un strat uniform.
-
Pasul 2
Pentru a face kebab-urile, combinați tocatul de miel cu toate celelalte ingrediente și o mulțime de condimente. Se amestecă bine cu mâinile, parcă frământați pâine, timp de 5 minute. Formați în 12 kebab-uri și filetați-le pe frigaruiele metalice.
-
Pasul 3
Puneți ceapa într-un castron cu apă cu gheață timp de 20 de minute. Se scurge bine, apoi se răstoarnă într-un castron și se amestecă cu patrunjelul, sumacul și puțin condiment.
-
Pasul 4
Gatiti kebab-urile timp de 4 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt fierte si carbonizate. (Alternativ, încălziți grătarul la mare și gătiți kebab-urile timp de 8 minute, întorcându-le la jumătatea drumului, până când sunt carbonizate și fierte.) Se servește cu ceapă sumac, pâine plată, iaurt, roșii, ardei iute și mai mult pătrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 224
- Gras 14.1g
- Saturează 6.3g
- Carbohidrați 2.9g
- Zaharuri 2.1g
- Fibră 1.6g
- Proteină 20.5g
- Sare 0,3g