Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Kebab Miel Turcesc

Adana kebabs

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Aceste kebaburi în stil turcesc poartă numele orașului Adana și sunt aromate cu ardei iute și sumac. Faceți-i să hrănească o mulțime la următorul dvs. grătar


Ingrediente

KEBABS

  • carne tocată de miel 800g
  • fulgi de ardei iute urfa 2 linguri sau 1 lingură de fulgi de ardei iute uscați, (a se vedea rețeta de mai jos)
  • sumac 4 lingurițe
  • chimen măcinat 4 lingurițe
  • tulpini de pătrunjel cu frunze plate tocat mărunt pentru a face 4 linguri
  • usturoi 6 cuișoare, zdrobite

CEAPĂ SUMAC

  • ceapa 2, feliat subțire
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată aproximativ, plus un plus pentru servire
  • sumac 1 lingură

A SERVI

  • pâine plată, iaurt, ardei iute și roșii murate

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți grătarul pentru gătit direct, răspândind cărbunii într-un strat uniform.

  • Pasul 2

    Pentru a face kebab-urile, combinați tocatul de miel cu toate celelalte ingrediente și o mulțime de condimente. Se amestecă bine cu mâinile, parcă frământați pâine, timp de 5 minute. Formați în 12 kebab-uri și filetați-le pe frigaruiele metalice.

  • Pasul 3

    Puneți ceapa într-un castron cu apă cu gheață timp de 20 de minute. Se scurge bine, apoi se răstoarnă într-un castron și se amestecă cu patrunjelul, sumacul și puțin condiment.

  • Pasul 4

    Gatiti kebab-urile timp de 4 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt fierte si carbonizate. (Alternativ, încălziți grătarul la mare și gătiți kebab-urile timp de 8 minute, întorcându-le la jumătatea drumului, până când sunt carbonizate și fierte.) Se servește cu ceapă sumac, pâine plată, iaurt, roșii, ardei iute și mai mult pătrunjel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 224
  • Gras 14.1g
  • Saturează 6.3g
  • Carbohidrați 2.9g
  • Zaharuri 2.1g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 20.5g
  • Sare 0,3g
.
#Adana #kebabs
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *