Tipul bucătăriei:
Aluat de pizza fără frământare
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de pizza fără frământare cu fenicul, cârnați italieni și burrata este un salt de credință, dar odată ce te obișnuiești cu aluatul, este o metodă grozavă să ai sub mânecă.
Încercați această rețetă de aluat de pizza fără frământare, apoi consultați-ne pizza margherita, pizza cu pepperonipizza cu cârnați picant si mai impresionant retete de pizza.
Ingrediente
- drojdie uscată activă ¼ linguriță
- zahăr tos auriu ½ linguriță
- făină simplă 500 g, plus mai mult pentru praf
- sare 1 lingura
- griş pentru tavă
TOPING
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- ulei de masline
- roșii cherry la conserva tavă de 400 g
- cârnați italieni picante 6
- semințe de fenicul ½ linguriță, prăjită și zdrobită
- burrata 1 minge mare
- frunze de busuioc a termina
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă drojdia cu 400 ml apă caldă și zahărul, se amestecă și se lasă 5 minute. Pune faina si sarea intr-un bol. Se amestecă treptat cu lichidul și se formează un aluat aspru (nu este nevoie să frământați). Acoperiți cu folie alimentară și lăsați într-un loc răcoros în bucătărie peste noapte (dar nu în frigider).
-
Pasul 2
Pentru a face sosul de pizza, sfârâie usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline, apoi pune roșiile. Se fierbe 12-15 minute până când sosul devine gros, apoi se lasă la răcit.
-
Pasul 3
A doua zi, răsturnați aluatul pe o suprafață tapetă cu făină. Va fi foarte lipicioasă și spumoasă. Adunați într-un bulgăre gros, adăugând puțină făină în plus – amintindu-vă cu cât adăugați mai puțină făină, cu atât aluatul va fi mai umflat. Împărțiți în 2 și aruncați pe 2 tăvi de copt care au fost ușor pudrate cu gris. Împingeți și întindeți în 2 forme aspre de pizza cu mâinile înfăinate (nu o veți putea rula).
-
Pasul 4
Decojiți cârnații apoi amestecați carnea cu semințele de fenicul. Rulați în chiftele mici (aproximativ 20).
-
Pasul 5
Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Peste fiecare pizza se întinde un strat subțire de sos – nu prea mult, altfel va fi umed (restul îl poți îngheța pentru a o folosi altă dată). Puneți chiftelele peste tot, distanțate uniform. Se coace la cuptor timp de 10-15 minute pana se umfla si devine auriu. Pentru a termina, rupeți burrata și presărați cu frunze de busuioc proaspăt și condimente pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 909
- Gras 40.3g
- Saturate 18.1g
- Carbohidrați 96.1g
- Fibră 6.2g
- Proteină 37.2g
- Sare 3.5g