Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de aluat de pizza fără frământare cu cârnați, fenicul și burrata

Aluat de pizza fără frământare

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de pizza fără frământare cu fenicul, cârnați italieni și burrata este un salt de credință, dar odată ce te obișnuiești cu aluatul, este o metodă grozavă să ai sub mânecă.


Încercați această rețetă de aluat de pizza fără frământare, apoi consultați-ne pizza margherita, pizza cu pepperonipizza cu cârnați picant si mai impresionant retete de pizza.

Ingrediente

  • drojdie uscată activă ¼ linguriță
  • zahăr tos auriu ½ linguriță
  • făină simplă 500 g, plus mai mult pentru praf
  • sare 1 lingura
  • griş pentru tavă

TOPING

  • usturoi 1 cuișoare, feliat
  • ulei de masline
  • roșii cherry la conserva tavă de 400 g
  • cârnați italieni picante 6
  • semințe de fenicul ½ linguriță, prăjită și zdrobită
  • burrata 1 minge mare
  • frunze de busuioc a termina

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă drojdia cu 400 ml apă caldă și zahărul, se amestecă și se lasă 5 minute. Pune faina si sarea intr-un bol. Se amestecă treptat cu lichidul și se formează un aluat aspru (nu este nevoie să frământați). Acoperiți cu folie alimentară și lăsați într-un loc răcoros în bucătărie peste noapte (dar nu în frigider).

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul de pizza, sfârâie usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline, apoi pune roșiile. Se fierbe 12-15 minute până când sosul devine gros, apoi se lasă la răcit.

  • Pasul 3

    A doua zi, răsturnați aluatul pe o suprafață tapetă cu făină. Va fi foarte lipicioasă și spumoasă. Adunați într-un bulgăre gros, adăugând puțină făină în plus – amintindu-vă cu cât adăugați mai puțină făină, cu atât aluatul va fi mai umflat. Împărțiți în 2 și aruncați pe 2 tăvi de copt care au fost ușor pudrate cu gris. Împingeți și întindeți în 2 forme aspre de pizza cu mâinile înfăinate (nu o veți putea rula).

  • Pasul 4

    Decojiți cârnații apoi amestecați carnea cu semințele de fenicul. Rulați în chiftele mici (aproximativ 20).

  • Pasul 5

    Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Peste fiecare pizza se întinde un strat subțire de sos – nu prea mult, altfel va fi umed (restul îl poți îngheța pentru a o folosi altă dată). Puneți chiftelele peste tot, distanțate uniform. Se coace la cuptor timp de 10-15 minute pana se umfla si devine auriu. Pentru a termina, rupeți burrata și presărați cu frunze de busuioc proaspăt și condimente pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 909
  • Gras 40.3g
  • Saturate 18.1g
  • Carbohidrați 96.1g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 37.2g
  • Sare 3.5g
#Aluat #pizza #fără #frământare
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *