Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O masă din lemn este acoperită cu un castron negru.  În bol este orez alb cu chilli con carne și frunze verzi de coriandru

Ardei iute de căprioară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aroma profundă de vânat a căpriorului funcționează foarte bine cu condimentele și ciocolata din această rețetă de chilli. Serviți cu orez și smântână pentru o cină de iarnă plăcută mulțimii


Încercați rețeta noastră de ardei iute, apoi verificați plăcinta noastră. și tocană de căprioară.

Ingrediente

  • chipotle uscate și chilli guajillo 3 din fiecare
  • ulei de masline 1 lingura
  • umăr de căprioară 750 g, tăiate în bucăți mari
  • ceapa 2, tocate fin
  • ardei roșu și verde 1 din fiecare, tăiat în bucăți
  • usturoi 6 cuișoare, tăiate mărunt
  • bat de scortisoara 1
  • chimen măcinat 1 lingura
  • piure de tomate 1 lingura
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • fasole roșie 2 cutii de 400 g, scurse și clătite
  • ciocolata neagra 50 g, ras fin
  • orez basmati a servi
  • smantana, felii de lime si frunze de coriandru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ardeiul iute uscat într-un castron mic și turnați peste suficientă apă tocmai fiartă pentru a acoperi ardeiul iute. Înmuiați timp de 15 minute, apoi scurgeți bine, tăiați fiecare ardei iute și aruncați tulpinile și semințele.

  • Pasul 2

    Încinge uleiul de măsline într-o caserolă mare la foc mediu-înalt și asezonează bine carnea de căprioară. Prăjiți, în loturi, timp de 5-6 minute sau până când se rumenesc cu adevărat, apoi folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate pe o farfurie.

  • Pasul 3

    Reduceți puțin focul și adăugați trei sferturi din ceapă și ardei cu un praf de sare și gătiți ușor timp de 10 minute până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați ardeiul iute, scorțișoara, chimenul și piureul de roșii și gătiți încă un minut.

  • Pasul 4

    Întoarceți carnea de căprioară în tigaie și puneți roșiile și o cutie plină de apă. Se condimenteaza generos, se aduce la fierbere apoi se reduce la fiert, se pune un capac si se fierbe usor 2 ore.

  • Pasul 5

    Se scoate capacul, se adauga fasolea si se fierbe usor inca o ora pana se ingroasa si carnea de caprioara este foarte frageda. Se amestecă ciocolata, apoi se condimentează.

  • Pasul 6

    Se pune în boluri și se servește cu orez, smântână, felii de lime, frunze de coriandru și ceapa tocată rămasă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 535
  • Gras 13.6g
  • Saturate 5.1g
  • Carbohidrați 39g
  • Zaharuri 16.5g
  • Fibră 17.7g
  • Proteină 55.1g
  • Sare 0,3g
#Ardei #iute #căprioară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *