Tipul bucătăriei:

Rețetă cu aripi de pui cu ardei iute cu iaurt

Aripi de pui cu ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Aceste aripi suculente de pui sunt condimentate cu boia, chimen, piper Cayenne și oregano proaspăt. Puneți-vă la grătar și serviți cu un sos ușor de iaurt pentru a hrăni o hoardă flămândă


Încercați rețeta noastră de aripi de pui la grătar, apoi verificați aripile noastre de bivol, sosul final de grătar și garniturile noastre de grătar.

Scriitorul de rețete și expert în grătar Helen Graves spune … „Îmi place să folosesc o metodă în două etape pentru aripi de pui, gătindu-le la căldură indirectă, apoi mărunțindu-le în ultimul moment. Acest lucru produce cel mai bun rezultat – aripi suculente, cu un pic de căprioară pe piele. ”

Ingrediente

  • chimen măcinat 4 lingurițe
  • paprika 4 lingurițe
  • piper roșu 4 lingurițe
  • sare de mare fină 2 lingurițe
  • boabe de piper negru zdrobit pentru a face 1/4 linguriță
  • aripioare de pui 30, vârfurile îndepărtate și îmbinate
  • oregano o mână mare, tocată

SOS DE IOGUR

  • usturoi 6 cuișoare, zdrobite
  • suc de lămâie 3 linguri
  • iaurt natural 300g

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți grătarul pentru gătit indirect, păstrând cărbunii pe o parte, astfel încât să existe o parte fierbinte și una rece.

  • Pasul 2

    Pentru sosul de iaurt, amestecați usturoiul cu sucul de lămâie într-un castron și puneți-l deoparte.

  • Pasul 3

    Combinați condimentele, sarea și piperul într-un castron. Aruncați aripile cu 3 linguri din acest amestec într-un alt castron. Gatiti aripile pe partea mai rece a gratarului, cu capacul inchis, timp de 30 de minute, rotind la jumatate. Mutați aripile la căldură directă, peste cărbuni, și gătiți încă 5 minute, mișcându-le și rotindu-vă pentru a vă asigura chiar și sârmă. (Alternativ, încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 6 și împărțiți aripile între două tăvi. Prăjiți-le 45 de minute până când sunt fierte. Încălziți grătarul la mare și transferați aripile pe o tavă mare, aruncând orice suc de gătit. timp de 15-20 de minute, întorcându-le la fiecare 3-4 minute, până când sunt carbonizate și crocante.)

  • Pasul 4

    Finalizați sosul de iaurt strecurând amestecul de lămâie și usturoi printr-o sită în iaurt cu un praf de sare și amestecați bine.

  • Pasul 5

    Aruncați aripile în amestecul de condimente rămas, apoi răsturnați pe un platou și picurați o parte din sosul de iaurt, servind restul pe lateral pentru scufundare. Se împrăștie peste oregano și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 406
  • Gras 23.3g
  • Saturează 6.8g
  • Carbohidrați 9.9g
  • Zaharuri 8.4g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 38.2g
  • Sare 3g
.
#Aripi #pui #ardei #iute
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast