Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Banh Mi

Banh-mi umplut cu curcubeu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Banh-mi este o baghetă umplută vietnameză – banh înseamnă pâine și mi, grâu. Această versiune este plină de arome delicioase și arată fantastic cu atât de multe ingrediente colorate. Este perfect pentru vara.


Ingrediente

  • carne de vită silverside articulație mică de 600 g
  • sos de pește 1 lingura
  • sos sriracha 3 linguri
  • maioneză 3 linguri
  • bagheta cu aluat 1 lung, gras
  • morcovi 3, decojite și tăiate juilienne
  • piper romano 1, tăiate în inele subțiri
  • Castraveți libanez sau striați 2, feliate subțiri
  • frunze de mentă sau coriandru sau busuioc thailandez câte o mână din fiecare
  • ceapa rosie 1, feliate subțire

SOS DE MUMERIE

  • suc de lămâie 125 ml
  • zahăr brun moale 2 linguri
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • sos de pește 2 linguri
  • ardei iute roșu 1, feliat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul 240C/ventilator 220C/gaz 9. Condimentează carnea de vită cu sosul de pește și piper negru. Prăjiți timp de 15 minute, apoi coborâți cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 pentru încă 25 de minute pentru rar mediu, sau mai mult dacă doriți. Se lasa la racit, se acopera si se da la rece cel putin 2 ore.

  • Pasul 2

    Amestecați sosul sriracha cu maioneza și lăsați deoparte. Tăiați bagheta pe lungime. Scoateți pâinea moale interioară, astfel încât să rămâneți cu o coajă de aproximativ 2 cm grosime. Întindeți sosul de maia picant în partea de sus și de jos a pâinii. Păstrați resturile pentru servire.

  • Pasul 3

    Tăiați subțire carnea de vită răcită, apoi adăugați un strat pe fundul baghetei. Acoperiți cu morcovul, ardeiul, castraveții, ierburile și ceapa roșie. Va fi foarte plin, așa că apăsați deasupra și înfășurați foarte strâns cu folie alimentară. Se da la frigider, cu o greutate deasupra, cel putin o ora.

  • Pasul 4

    Amestecați ingredientele pentru sosul de scufundare cu 2 linguri de apă. Se amestecă până se dizolvă zahărul apoi se gustă, se mai adaugă sos de pește sau lime dacă vrei. Tăiați sandvișul în patru porții și serviți cu 4 boluri de sos și orice maionă picant rămasă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 415
  • Gras 15.4g
  • Saturate 4.6g
  • Carbohidrați 40.3g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 26.8g
  • Sare 2.7g
#Banhmi #umplut #curcubeu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *