Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de friptură Bavette cu cremă Kale

Bavette cu cremă de kale și alge marine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Verificați această rețetă impresionantă de friptură de bavette cu varză cremoasă și alge marine de la Two Lights din estul Londrei


Ingrediente

  • friptură bavette 200g, tăiat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • unt 60g
  • usturoi 1 cuișor, bătut

KALE CRUMB

  • varză creață 75g, tulpini îndepărtate
  • Marmite 25g
  • fistic 10g, prăjite și tocate mărunt
  • semințe de susan negru 5g

CREMA KALE

  • crema dubla 250ml
  • varză creață 125g, tulpini scoase, frunze tocate
  • spanac 50g, tocat

CRĂMITĂ KALE ȘI FURTĂ

  • alge marine wakame uscate 10g
  • alge dulce uscate 10g
  • varză creață 200g, tulpini îndepărtate

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru firimitul de kale, încălziți cuptorul la 120C / ventilator 100C / gaz 1/ 2 (dacă nu este posibil la setarea ventilatorului, dacă este posibil). Puneți kale pe o tavă într-un strat uniform și puneți-o la cuptor timp de 1 oră 15 minute sau până când se usucă, dar nu se rumeneste. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    În același timp, tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și întindeți Marmite cât mai subțire posibil. Coaceți timp de 1 oră 30 de minute sau până când este complet uscat și crocant. Se lasă să se răcească și se curăță de pe hârtie.

  • Pasul 3

    Puneți Marmitul uscat într-un robot de bucătărie și amestecați cu o pulbere. Adăugați varza uscată și pulsați până la firimituri, apoi răsturnați într-un castron și amestecați fisticul și semințele de susan. Acest lucru va face mai mult decât veți avea nevoie, dar va păstra într-un container etanș pentru câteva săptămâni.

  • Pasul 4

    Pentru a face crema de varză, puneți smântâna dublă într-o tigaie, aduceți la fierbere, apoi fierbeți ușor până se reduce cu 1/ 3. Întoarceți-l într-un blender cu varza, spanacul și un pic de condimente și bateți până se omogenizează. Treceți printr-o sită fină.

  • Pasul 5

    Pentru cremă de varză și alge marine, aduceți la fierbere 150 ml de apă sărată, apoi adăugați algele. Scoateți focul și lăsați-l timp de 30 de minute sau până când sunt complet rehidratate. Între timp, spălați kale într-o tigaie mare cu apă ușor sărată timp de 2-3 minute sau până când este complet fragedă, apoi reîmprospătați-o în apă cu gheață până când este complet rece. Scurgeți foarte bine, apoi scurgeți și algele. Îndepărtați-le pe ambele cu hârtie de bucătărie, apoi tăiați-le aproximativ. Puneți 150 ml de cremă de kale într-o tigaie și încălziți ușor, apoi dați vârful de varză și alge. Țineți-vă cald.

  • Pasul 6

    Puneți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Încălziți o tigaie rezistentă la cuptor la foc mare, până când este fierbinte. Condimentați bine friptura și acoperiți-o ușor cu ulei vegetal. Se fierbe friptura timp de 30 de secunde pe toate părțile, se adaugă untul și usturoiul și se toarnă friptura timp de 2 minute, întorcându-l. Gatiti la cuptor 6-8 minute, in functie de grosime, sau pana cand temperatura interna citește 50C cu un termometru digital, pentru mediu-rar. Odihnește-te, acoperit slab, timp de 5 minute.

  • Pasul 7

    Pentru a servi, feliați carnea de vită, lingura pe alge și cremă cremă și pulverizați-o cu firimitul de kale pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 429
  • Gras 35,8g
  • Saturează 17.8g
  • Carbohidrați 4.9g
  • Zaharuri 1.9g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 18.7g
  • Sare 2.2g
.
#Bavette #cremă #kale #și #alge #marine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *