Tipul bucătăriei:
Bavette cu cremă de kale și alge marine
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Verificați această rețetă impresionantă de friptură de bavette cu varză cremoasă și alge marine de la Two Lights din estul Londrei
Ingrediente
- friptură bavette 200g, tăiat
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- unt 60g
- usturoi 1 cuișor, bătut
KALE CRUMB
- varză creață 75g, tulpini îndepărtate
- Marmite 25g
- fistic 10g, prăjite și tocate mărunt
- semințe de susan negru 5g
CREMA KALE
- crema dubla 250ml
- varză creață 125g, tulpini scoase, frunze tocate
- spanac 50g, tocat
CRĂMITĂ KALE ȘI FURTĂ
- alge marine wakame uscate 10g
- alge dulce uscate 10g
- varză creață 200g, tulpini îndepărtate
Metodă
-
Pasul 1
Pentru firimitul de kale, încălziți cuptorul la 120C / ventilator 100C / gaz 1/ 2 (dacă nu este posibil la setarea ventilatorului, dacă este posibil). Puneți kale pe o tavă într-un strat uniform și puneți-o la cuptor timp de 1 oră 15 minute sau până când se usucă, dar nu se rumeneste. Se lasa la racit.
-
Pasul 2
În același timp, tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și întindeți Marmite cât mai subțire posibil. Coaceți timp de 1 oră 30 de minute sau până când este complet uscat și crocant. Se lasă să se răcească și se curăță de pe hârtie.
-
Pasul 3
Puneți Marmitul uscat într-un robot de bucătărie și amestecați cu o pulbere. Adăugați varza uscată și pulsați până la firimituri, apoi răsturnați într-un castron și amestecați fisticul și semințele de susan. Acest lucru va face mai mult decât veți avea nevoie, dar va păstra într-un container etanș pentru câteva săptămâni.
-
Pasul 4
Pentru a face crema de varză, puneți smântâna dublă într-o tigaie, aduceți la fierbere, apoi fierbeți ușor până se reduce cu 1/ 3. Întoarceți-l într-un blender cu varza, spanacul și un pic de condimente și bateți până se omogenizează. Treceți printr-o sită fină.
-
Pasul 5
Pentru cremă de varză și alge marine, aduceți la fierbere 150 ml de apă sărată, apoi adăugați algele. Scoateți focul și lăsați-l timp de 30 de minute sau până când sunt complet rehidratate. Între timp, spălați kale într-o tigaie mare cu apă ușor sărată timp de 2-3 minute sau până când este complet fragedă, apoi reîmprospătați-o în apă cu gheață până când este complet rece. Scurgeți foarte bine, apoi scurgeți și algele. Îndepărtați-le pe ambele cu hârtie de bucătărie, apoi tăiați-le aproximativ. Puneți 150 ml de cremă de kale într-o tigaie și încălziți ușor, apoi dați vârful de varză și alge. Țineți-vă cald.
-
Pasul 6
Puneți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Încălziți o tigaie rezistentă la cuptor la foc mare, până când este fierbinte. Condimentați bine friptura și acoperiți-o ușor cu ulei vegetal. Se fierbe friptura timp de 30 de secunde pe toate părțile, se adaugă untul și usturoiul și se toarnă friptura timp de 2 minute, întorcându-l. Gatiti la cuptor 6-8 minute, in functie de grosime, sau pana cand temperatura interna citește 50C cu un termometru digital, pentru mediu-rar. Odihnește-te, acoperit slab, timp de 5 minute.
-
Pasul 7
Pentru a servi, feliați carnea de vită, lingura pe alge și cremă cremă și pulverizați-o cu firimitul de kale pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 429
- Gras 35,8g
- Saturează 17.8g
- Carbohidrați 4.9g
- Zaharuri 1.9g
- Fibră 6.2g
- Proteină 18.7g
- Sare 2.2g