Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Guineea Cu Rosti De Pastarnac

Bibilică la oală cu rosti de păstârnac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de bibilică friptă cu rosti de păstârnac este o idee grozavă atunci când doriți confortul unei fripturi, dar sunteți doar doi. Alegeți păstârnac de dimensiuni egale, nu prea mari pentru o textură consistentă.


Faceți această bibilică friptă, apoi verificați bibilicile fripte, tajinele de bibilici, terina de bibilici și mai multe rețete de bibilici.

Ingrediente

  • bibilică 1, curățat și eventualele pene rătăcite îndepărtate
  • unt 2 linguri
  • ulei de masline 1 lingura
  • cubetti di pancetta 70 g
  • eşalotă 4, decojite
  • morcovi 2, tocate fin
  • țelină 2 batoane, tocate marunt
  • foi de dafin 3
  • salvie frunze mici de mână
  • vermut alb sau vin alb 300 ml
  • cartofi 150 g, decojite și ras
  • păstârnac 150 g, miezul scos și ras
  • ceapă 1/2, decojite si ras
  • frunze de salvie 2, feliate fin
  • unt 50 g, pe jumătate topit
  • făină 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Aduceți bibilica la temperatura camerei în timp ce pregătiți legumele. Se incinge untul si uleiul intr-o tigaie si se rumenesc bibilica peste tot, apoi se ridica intr-o caserola in care se va potrivi destul de bine (lasa picioarele legate). Adăugați pancetta în tigaie și rumeniți-o, apoi turnați-o în caserolă.

    Se procedeaza la fel cu salota apoi cu morcovii si telina. Puneți frunzele de dafin și salvie în jurul păsării. Încinge vermutul în tigaie, răzuind toată aroma care s-a lipit de tigaie. Se toarnă peste păsări (acest lucru ar trebui să ajute la spălarea legumelor în jurul păsării). Pune un capac pe caserolă și gătește timp de 40 de minute. Desfaceți picioarele și puneți caserola înapoi la cuptor fără capac pentru 10 minute.

  • Pasul 2

    Între timp puneți cartofii rasi într-un prosop curat și stoarceți pentru a-i usca. Turnati intr-un bol cu ​​pastarnacul, ceapa, salvie, untul topit si faina. Asezonează foarte bine.

  • Pasul 3

    Se încălzește o tigaie antiaderentă și se mai adaugă puțin unt. Împărțiți amestecul în patru, zdrobiți într-o grămadă și ridicați cu grijă în tigaie. Gatiti 6-8 minute pana devine maro auriu si crocant dedesubt. Întoarceți fiecare cu grijă și gătiți încă 6-8 minute până când sunt complet gătite.

  • Pasul 4

    Tăiați bibilica în 4 bucăți și aranjați-le pe 2 farfurii cu câte 2 rosti fiecare. Serviți cu muguri aburiți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1321
  • Gras 72,5g
  • Carbohidrați 42,5g
  • Fibră 7.3g
  • Proteină 92.3g
  • Sare 2.5g
#Bibilică #oală #rosti #păstârnac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *