Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Biryani de Guineea

biryani de bibilici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de biryani de bibilici arată și are un gust impresionant, dar este ușor de făcut și este o modalitate alternativă excelentă de a folosi bibilicile.


Încercați acest biryani de bibilică, apoi verificați biryani cu pui.

Avem, de asemenea, mai multe rețete de bibilici de încercat, inclusiv bibilică friptă, tajine de bibilică și terina de bibilică.

Ingrediente

  • bibilică 1, pielea îndepărtată
  • iaurt grecesc 150 g
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir bucata de 2 cm, rasa
  • curcumă 1/2 linguriță
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • coriandru 1 lingura
  • praf de ardei iute ¼ linguriță
  • ceapă 1, feliate fin
  • ulei pentru prăjit
  • orez basmati 500 g
  • bat de scortisoara 1
  • păstăi de cardamom 3
  • supă de pui 200 ml
  • şofran un ciupit mare
  • unt 25 g
  • coriandru un buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Pune bucățile de bibilică într-un castron și adaugă iaurtul, usturoiul, ghimbirul, turmericul, chimenul măcinat, coriandru măcinat și praf de ardei iute și folosește-ți mâinile pentru a amesteca totul și freca-l în bibilică. Se lasa la marinat la frigider, acoperit, timp de 3-4 ore, sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Prăjiți ceapa în puțin ulei până se înmoaie și apoi prăjiți până la un maro foarte închis. Scoateți și scurgeți pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 3

    Înmuiați orezul în apă rece timp de 20 de minute, scurgeți-l și apoi fierbeți-l timp de 2 minute. Scurgeți-l și împrăștiați suficient peste baza unei caserole pentru a o acoperi. Puneți amestecul de bibilici în vas și întindeți-l. Adăugați batonul de scorțișoară și păstăile de cardamom. Se presară mai mult orez, apoi jumătate din ceapa prăjită și apoi se împrăștie peste restul de orez. Se încălzește bulionul și șofranul până când șofranul începe să dea culoare, se amestecă untul și se condimentează bine cu sare și piper negru. Se toarnă uniform peste orez. Puneți un strat dublu de hârtie de copt deasupra caserolei și puneți un capac deasupra. Pune caserola la foc mediu și lasă-o la fiert, apoi dai focul la foarte mic și gătește timp de 50 de minute. Dacă pare că iese abur, deplasați capacul până se oprește sau puneți câteva greutăți deasupra. Lăsați 20 de minute înainte de a scoate capacul și de a presăra coriandru și ceapa rămasă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 699
  • Gras 14.1g
  • Saturate 6.8g
  • Carbohidrați 100,4g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 42.1g
  • Sare 0,5g
.
#biryani #bibilici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *