Tipul bucătăriei:
Boia de porc cu cartofi dulci felii
- serveste 2
- Puțin efort
Mai mult, dar sănătos – cea mai bună rețetă de carne de porc cu boia de ardei, cu felii de cartofi dulci, potrivită pentru două persoane. Serviți cu iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi pentru o scufundare fără vinovăție. Pe masă în doar 30 de minute
Ingrediente
- file de muschi de porc 300 g, tuns din orice grăsime
- ulei de masline
- paprika afumat sau obișnuit, 2 lingurițe
- cartofi dulci 2 mari, tăiate în felii subțiri
- iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi oală de 150 ml
- arpagic un buchet mic, tocat
- salata de servit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Freci carnea de porc peste tot cu 1 lingură ulei de măsline și boia de ardei și asezonează foarte bine. Rumeniți rapid peste tot într-o tigaie antiaderentă.
Pune cartofii dulci în 1 linguriță ulei de măsline și asezonează. Pune carnea de porc și cartofii pe o tavă mare antiaderență și gătește la cuptor timp de 25 de minute până când felii sunt fragezi și carnea de porc este fiartă. Amestecați iaurtul și arpagicul. Taiati carnea de porc si serviti cu felii, salata si iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 442
- Gras 11g
- Saturate 3.1g
- Carbohidrați 49.1g
- Fibră 4.9g
- Proteină 39,7g
- Sare 0,59g