Tipul bucătăriei:
Bol cu friptură bulgogi
- servește 2
- Uşor
Friptura de cocoș este marinată în pastă de ardei roșu coreeană pentru un plus de aromă și apoi servită într-un castron de legume proaspete și orez brun la abur
Ingrediente
- friptură cu cropă 1, tăiat de orice grăsime
- gochujang (pastă de ardei roșu coreeană) 1 lingură
- orez basmati maro aburit Pungă de 250g
- ulei de masline
- morcov 1, mărunțită
- ardei roșu 1, feliat subțire
- ceapa verde 2, feliat subțire
- nori 1 foaie, tăiată în benzi
- seminte de susan 1 lingură
ÎMBRĂCĂMINTE
- gochujang 1 linguriță
- sos de soia 1 lingură
- orez vin Oțet 1 lingură
- ulei de susan 1 linguriță
- usturoi 1/2 cuișor, zdrobit
- ghimbir ras pentru a face 1 lingurita
Metodă
-
Pasul 1
Frecați friptura peste tot cu gochujang și o măcinare bună de piper negru. Se lasă la marinat 30 de minute la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Încălziți orezul urmând instrucțiunile ambalajului.
-
Pasul 3
Puneți puțin ulei într-o tigaie la foc mediu. Condimentați friptura cu sare și adăugați-o în tigaie, gătind 2-3 minute pe fiecare parte. Se odihnește pe o farfurie timp de 2 minute, apoi se feliază subțire.
-
Pasul 4
Bateți toate ingredientele pentru dressing și adăugați sucurile de odihnă din friptură.
-
Pasul 5
Aruncați orezul cu ¾ de pansament și împărțiți între boluri. Adăugați legumele, friptura nori și felii în grămezi mici și terminați cu o stropire de semințe de susan și restul sosului.
Informatii nutritionale
- Kcals 420
- Gras 12.4g
- Saturează 3.3g
- Carbohidrați 41,5g
- Zaharuri 10.9g
- Fibră 6.6g
- Proteină 32.3g
- Sare 2.9g