Tipul bucătăriei:
bombele Bermondsey
- face 8-10
- Uşor
Cel mai bun canape folosind piure de cartofi. Carnea tocată de porc învelită în piure face o ronțăială ușoară, acoperită cu pesmet și servită cu sos de roșii picant și aïoli. Este creația genialului bucătar spaniol Jose Pizarro, care are un bar și un restaurant tapas pe strada Bermondsey, Londra.
Ingrediente
- Doriți cartofi 1 kg
- ulei de masline
- ceapa spaniola 2, tocate fin
- fulgi de chilli 2 lingurite
- carne tocată de porc 160g
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- rosii tavă de 400 g
- ouă 2, bătut
- făină simplă 75 g
- firimituri de pâine 50 g
- ulei pentru prăjit
aioli
- ouă 2 galbenusuri
- usturoi 1 cuișoare mic, zdrobit
- suc de lămâie 1 lingura
- ulei de masline 150 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aïoli, bateți gălbenușurile, usturoiul, zeama de lămâie și un praf de sare. Amplasați cu un blender de mână sau într-un robot de bucătărie mic și stropiți încet uleiul de măsline până obțineți un sos strălucitor. Se tine la frigider, acoperit cu folie.
-
Pasul 2
Fierbeți cartofii întregi în apă rece aproximativ 30 de minute, până sunt fierți. Se scurg, iar cand sunt suficient de racori, se curata de coaja si se face un piure. Se condimentează și se păstrează la cald.
-
Pasul 3
Se incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, se adauga jumatate de ceapa si se caleste la foc mediu pana devine auriu. Adăugați jumătate din fulgii de ardei iute, gătiți încă un minut, apoi adăugați carnea, gătiți 5 minute și condimentați.
-
Pasul 4
Pentru sosul de roșii picant, încălziți 2 linguri de ulei de măsline și prăjiți restul de ceapă la foc mediu timp de 2 minute. Adăugați fulgii de ardei iute rămași și roșiile și gătiți până ce sucurile au dispărut, apoi condimentați.
-
Pasul 5
Faceți o bilă din amestec de cartofi piure de aproximativ 80 g și, cu degetul mare, faceți o baie în centru. Umpleți dip-ul cu carne și acoperiți bine cu mai mult piure de cartofi.
-
Pasul 6
Rulați biluțele în oul bătut, apoi puțină făină condimentată și la final în pesmet.
-
Pasul 7
Se încălzește un inch de ulei într-un wok la 180C. Prăjiți până devin aurii – poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi. Folosiți un termometru pentru a vă asigura că bilele sunt fierbinți în interior.
-
Pasul 8
Puneți o lingură de aïoli în centrul unei farfurii, puneți bomba deasupra ei și adăugați mai mult aïoli și niște sos de roșii iute deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 440
- Carbohidrați 28.7g
- Proteină 8.9g
- Gras 31.6g
- Sare 0,2g
- Fibră 2.8g