Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pui umplut cu brânză de capră și ierburi

Brânză de capră și pui umplut cu ierburi cu risotto milanez

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Un fel principal de pui cu adevărat fantastic, care este perfect pentru o cină specială. Puteți avea puiul pregătit și gata de cuptor cu câteva ore înainte – pur și simplu păstrați-l la frigider și fie aduceți-l la temperatura camerei înainte de gătit, fie lăsați-l încă 10 minute până când este fierbinte în centru, dacă este gătit de la rece.


Încercați acest pui umplut cu risotto milanez, apoi verificați risottoul nostru cu pui. si mai multe retete de risotto.

Ingrediente

  • file de pui fără piele 6
  • brânză de capră moale, fără coajă 200 g
  • usturoi ½ cățel, zdrobit
  • rozmarin ½ lingurita tocata marunt plus 6 crengute mici
  • prosciutto 12 felii
  • spanac ofilit a servi
  • supă de pui 1,5 litri, fierbând
  • unt 100 g
  • ceapă 1 mare, tocat fin
  • orez arborio 300 g
  • vin alb sec un pahar mic
  • şofran 3 ciupituri bune
  • parmezan 100g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face risotto, topiți jumătate de unt într-o tigaie apoi gătiți ceapa până când se înmoaie, dar nu se colorează timp de 10 minute. Se adauga orezul si se amesteca apoi se adauga vinul. Lasam sa se evapore apoi adaugam sofranul. Turnați bulionul, câte o oală sau câte 2, amestecând și răzuind orezul de pe fundul cratiței pe măsură ce faceți acest lucru. Când fiecare adăugare de bulion aproape s-a evaporat, adăugați următorul oală.

  • Pasul 2

    Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 15-17 minute. Risotto este gata când boabele sunt fragede, dar totuși cu puțină mușcătură. Se bate untul rămas și niște condimente, apoi se bate parmezanul. Dacă doriți să faceți risottoul înainte, opriți-vă înainte ca acesta să fie într-adevăr fraged, apoi adăugați ultimele două oale de bulion, untul și parmezanul chiar înainte de servire.

  • Pasul 3

    Pentru a face puiul, incalziti cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Scoateti fileul fals din fiecare piept daca este inca atasat. Puneți pieptul principal de pui pe o masă, cu pielea în jos. Cu un cuțit mic, faceți un buzunar în pui tăind pe lungime și în lateralul pieptului. Aveți grijă să nu tăiați până la capăt. Se pasează împreună brânza, usturoiul și rozmarinul și se condimentează bine. Împărțiți între fiecare buzunar, răspândind uniform. Scoateți puțin fileurile false (dacă le aveți) și apoi folosiți-le pentru etanșare peste tăieturile din file.

  • Pasul 4

    Așezați 2 felii de prosciutto plat, ușor suprapuse, și puneți o crenguță de rozmarin în mijloc. Puneți un file decojit deasupra rozmarinului și înveliți-l cu șuncă. Repetați cu fileurile rămase. Ungeți o tavă de copt, puneți puiul pe ea cu îmbinarea dedesubt și gătiți la cuptor timp de 25-30 de minute, în funcție de mărime (folosește o frigărui de metal pentru a verifica că este fierbinte în mijloc). Tăiați fiecare în jumătate în unghi și serviți cu risotto, niște spanac ofilit și orice sucuri de gătit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 740
  • Gras 33.7g
  • Carbohidrați 42,5g
  • Fibră 2g
  • Proteină 63,7g
  • Sare 3.6g
#Brânză #capră #și #pui #umplut #ierburi #risotto #milanez
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *