Tipul bucătăriei:
Budincă de friptură și bere
- serveste 4
- Puțin efort
Un clasic al iernii! O budincă de friptură și bere făcută cu patiserie cu suetă se găsește adesea în meniurile de la pub, dar acum vă arătăm cât de ușor este să o faceți acasă. Utilizați bere sau Guinness pentru o aromă bogată și profundă pentru friptură și ciuperci. Poate dura ceva timp pentru a face, dar odată ce se aburește, îl puteți lăsa în pace – merită așteptarea.
Ingrediente
- ulei
- ceapă 1 mare, tăiat în jumătate și feliat
- ciuperci de castan 200 g, sferturi
- friptura la fiert 400 g, tăiate în bucăți de 2 cm și tăiate de grăsime
- făină simplă 1 lingura, condimentata
- piure de tomate 1 lingura
- bere brună sau Guinness 300 ml
- rozmarin 1 crenguță, frunze culese și tocate
aluat de seif
- auto-crescare flou r 250g
- carne de vită mărunțită 125 g
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge un strop de ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa si ciupercile pana devin aurii, apoi se scot. Puneți friptura în făina condimentată și prăjiți până se rumenește (s-ar putea să aveți nevoie de un strop de ulei). Adăugați înapoi ceapa și ciupercile și adăugați piureul de roșii, berea brună și cimbru, amestecându-le bine. Aduceți la fiert, acoperiți și gătiți timp de 2 ore înainte de a lăsa să se răcească.
-
Pasul 2
Pentru a face aluatul, puneți într-un castron făina, sufofa, ½ linguriță sare și piper măcinat bun. Amestecați treptat 150 ml de apă rece cu un cuțit de cină până face un aluat.
-
Pasul 3
Se amestecă într-o bilă, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute.
-
Pasul 4
Rulați aluatul de coajă într-un cerc de aproximativ 1 cm grosime și tăiați un sfert din cerc și păstrați pentru blat. Folosiți restul de aluat pentru a căptuși un lighean de budincă de 1 litru bine uns cu unt, strângând capetele împreună.
-
Pasul 5
Umpleți ligheanul tapetat cu amestecul de friptură, apoi rulați din nou aluatul rămas pentru a face un capac. Strângeți marginile împreună pentru a sigila.
-
Pasul 6
Așezați o foaie de hârtie de copt unsă cu unt deasupra unei foi de folie, pliați un pliu în mijloc și neteziți pentru a ascuți pliul.
-
Pasul 7
Puneți foaia dublă deasupra budincii cu hârtie de copt cu partea în jos și modelați în partea de sus a ligheanului cu mâinile.
-
Pasul 8
Legați cu sfoară sub marginea ligheanului și legați un mâner pentru a fi mai ușor de mutat.
-
Pasul 9
Tăiați orice folia în exces, apoi puneți-l într-un cuptor cu abur sau într-o farfurie răsturnată într-o tigaie mare și turnați apă clocotită până la jumătatea părților laterale ale vasului. Gătiți la abur timp de 2 ore, urmărind nivelul apei. Pentru a servi, desfaceți și turnați cu grijă pe o farfurie de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 675
- Gras 34.9g
- Carbohidrați 58.3g
- Fibră 4.9g
- Proteină 28.7g
- Sare 1.4g