Skip to content

Tipul bucătăriei:

Budincă de friptură și bere

Budincă de friptură și bere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Un clasic al iernii! O budincă de friptură și bere făcută cu patiserie cu suetă se găsește adesea în meniurile de la pub, dar acum vă arătăm cât de ușor este să o faceți acasă. Utilizați bere sau Guinness pentru o aromă bogată și profundă pentru friptură și ciuperci. Poate dura ceva timp pentru a face, dar odată ce se aburește, îl puteți lăsa în pace – merită așteptarea.


Ingrediente

  • ulei
  • ceapă 1 mare, tăiat în jumătate și feliat
  • ciuperci de castan 200 g, sferturi
  • friptura la fiert 400 g, tăiate în bucăți de 2 cm și tăiate de grăsime
  • făină simplă 1 lingura, condimentata
  • piure de tomate 1 lingura
  • bere brună sau Guinness 300 ml
  • rozmarin 1 crenguță, frunze culese și tocate

aluat de seif

  • auto-crescare flou r 250g
  • carne de vită mărunțită 125 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge un strop de ulei intr-o tigaie mare si se caleste ceapa si ciupercile pana devin aurii, apoi se scot. Puneți friptura în făina condimentată și prăjiți până se rumenește (s-ar putea să aveți nevoie de un strop de ulei). Adăugați înapoi ceapa și ciupercile și adăugați piureul de roșii, berea brună și cimbru, amestecându-le bine. Aduceți la fiert, acoperiți și gătiți timp de 2 ore înainte de a lăsa să se răcească.

  • Pasul 2

    Pentru a face aluatul, puneți într-un castron făina, sufofa, ½ linguriță sare și piper măcinat bun. Amestecați treptat 150 ml de apă rece cu un cuțit de cină până face un aluat.

  • Pasul 3

    Se amestecă într-o bilă, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute.

  • Pasul 4

    Rulați aluatul de coajă într-un cerc de aproximativ 1 cm grosime și tăiați un sfert din cerc și păstrați pentru blat. Folosiți restul de aluat pentru a căptuși un lighean de budincă de 1 litru bine uns cu unt, strângând capetele împreună.

  • Pasul 5

    Umpleți ligheanul tapetat cu amestecul de friptură, apoi rulați din nou aluatul rămas pentru a face un capac. Strângeți marginile împreună pentru a sigila.

  • Pasul 6

    Așezați o foaie de hârtie de copt unsă cu unt deasupra unei foi de folie, pliați un pliu în mijloc și neteziți pentru a ascuți pliul.

  • Pasul 7

    Puneți foaia dublă deasupra budincii cu hârtie de copt cu partea în jos și modelați în partea de sus a ligheanului cu mâinile.

  • Pasul 8

    Legați cu sfoară sub marginea ligheanului și legați un mâner pentru a fi mai ușor de mutat.

  • Pasul 9

    Tăiați orice folia în exces, apoi puneți-l într-un cuptor cu abur sau într-o farfurie răsturnată într-o tigaie mare și turnați apă clocotită până la jumătatea părților laterale ale vasului. Gătiți la abur timp de 2 ore, urmărind nivelul apei. Pentru a servi, desfaceți și turnați cu grijă pe o farfurie de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 675
  • Gras 34.9g
  • Carbohidrați 58.3g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 28.7g
  • Sare 1.4g
#Budincă #friptură #și #bere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *