Tipul bucătăriei:
Bun cha
- serveste 4
- Puțin efort
Bun cha este o salată tipică în Vietnam. Acesta este foarte ușor de preparat, deoarece carnea de porc sfârâitoare este servită cu o salată pregătită înainte de tăiței, ierburi și germeni de fasole și un sos puternic.
Ingrediente
- file de porc 1, tuns
- ceapa verde 4, tocat
- ghimbir o bucată de mărimea unei nuci, tocată grosier
- usturoi 2 cuișoare, tăiate grosier
- sos de pește 2 linguri
- sos de soia 1 lingura
- ulei de susan 1 lingura
- zahăr tos auriu 2 linguri
- otet de orez 2 linguri
- sos de pește 2 linguri
- apă 2 linguri
- lămâie verde 1 suc
- chilli ochi de pasăre 1 tocat
- tăiței de orez vermicelli gătiți (servit rece)
- frunze mici de salată
- crengute de coriandru
- crengute de menta
- muguri de fasole albite
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați fileul de porc în fâșii lungi și subțiri și puneți-l într-un vas. Puneți ceapa primăvară, ghimbirul și usturoiul într-un robot de bucătărie mic și amestecați până la o pastă. Turnați în vasul de porc cu sosul de pește, soia și susan și aruncați totul. Lăsați câteva ore sau peste noapte.
-
Pasul 2
Așezați carnea de porc pe frigărui, amestecând-o, apoi puneți-o pe grătar sau grătar până se caramelizează și este gătită.
-
Pasul 3
Amestecați ingredientele pentru sosul de scufundare.
-
Pasul 4
Pune câte o grămadă din fiecare acompaniament pe patru farfurii, apoi adaugă carnea de porc și un castron cu sos la fiecare.
Informatii nutritionale
- Kcals 302
- Gras 6.3g
- Saturate 2.2g
- Carbohidrați 12.9g
- Fibră 0,3g
- Proteină 48.3g
- Sare 4g