Tipul bucătăriei:
Burgeri Bulgogi cu castraveți murați rapid
- servește 4 persoane
- Uşor
Pasta coreeană gochujang adaugă o lovitură de ardei iute la acești burgeri de vită, servită cu castraveți libanezi murați și varză mărunțită pentru o crocantă suplimentară
Încercați acești burgeri bulgogi coreeni, apoi verificați cel mai bun burger cu brânză și burger perfect cu toate toppingurile.
Ingrediente
- otet de orez 200 ml
- zahăr pudră 75g
- turmeric măcinat 1 linguriță
- Castravete libanez 1 sau 1 castravete mediu, feliat subțire
- floarea soarelui sau ulei vegetal 4 lingurițe
- chifle brioșe sau chifle albi cu burgeri moi 4
- maioneză 5 linguri
- ulei de susan prăjit 1 linguriță
- varza alba ½ mici, miezuri și mărunțite mărunt
BULGERI BULGOGI
- zahăr brun moale deschis 2 lingurițe
- sos usor de soia 4 lingurițe
- carne tocata de vita 500g
- pesmet moale 50g
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir ras pentru a face 2 lingurite
- gochujang 2 linguri, plus extra pentru servire (opțional)
- semințe de susan prăjite 2 linguri
- boabe de piper negru o măcinare generoasă
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face burgerii, amestecați zahărul și sosul de soia într-un castron până când zahărul s-a dizolvat. Adăugați celelalte ingrediente de burger și folosiți-vă mâinile pentru a amesteca și a zdrobi totul împreună. Aproximativ sfert și formați în 4 torturi. Se răcește cel puțin 30 de minute pentru a se întări.
-
Pasul 2
Puneți oțetul, zahărul tos, curcuma și un praf de sare într-o tigaie mică și aduceți la fierbere. Buleți 1 minut, apoi puneți feliile de castraveți într-un castron și turnați peste lichidul de murare. Se lasă 30 de minute sau până se răcește.
-
Pasul 3
Frecați hamburgerile cu 1 linguriță de ulei fiecare și încălziți o tigaie mare cu fund greu, antiaderentă, la foc mediu. Se prajesc burgerii timp de 5-6 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierte. Încălziți chiflele într-un cuptor mic în același timp.
-
Pasul 4
Împărțiți chiflele, amestecați maioneza cu uleiul de susan și întindeți-le pe toate părțile. Sandwich fiecare burger de vită cu o parte din castravete murat și o mână de varză mărunțită – plus un frotiu suplimentar de gochujang, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 896
- Gras 59.3g
- Saturează 12.2g
- Carbohidrați 55.7g
- Zaharuri 22.7g
- Fibră 3.6g
- Proteină 33.1g
- Sare 2g