Tipul bucătăriei:
Burgeri de pui curry
- servește 2
- Uşor
Transformați un simplu burger de pui în ceva mult mai interesant cu pateuri cu aromă de madras, chutney de mango și varză roșie crocantă
Încercați acest burger de pui în stil indian sau consultați mai multe rețete de burger de pui.
Ingrediente
- piept de pui 2, tocat
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- pasta de curry madras 2 linguri
- varza rosie ¼, feliat subțire
- ceapa rosie 1, feliat subțire
- ardei iute roșu 1, înjumătățit și feliat subțire
- coriandru o mână mare, frunze culese
- lămâie verde 1, suc
- ulei vegetal 2 lingurițe
- chifle de burger 2, înjumătățit și prăjit
- chutney de mango 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți puiul într-un robot de bucătărie, cu un pic de condimente și pulsați până când se toacă mărunt, dar nu o pastă. Se încarcă într-un castron cu usturoiul, ghimbirul și pasta de curry și se amestecă foarte bine, apoi se formează în două paste. Se răcește timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Bătați varza, ceapa, ardeiul iute și frunzele de coriandru într-un castron cu puțin condiment, adăugați sucul de lămâie și amestecați bine.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie antiaderentă și prăjiți tortele de pe ambele părți timp de 2-3 minute sau până când devin cu adevărat aurii. Puneți pe o tavă de copt și gătiți la cuptor timp de 15 minute până când este gătită.
-
Pasul 4
Întindeți chiflele cu chutney-ul de mango, acoperiți cu burgerii și îngrămădiți pe niște prăjituri. Puneți capacul și serviți-l cu ciorba rămasă pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 601
- Gras 13.5g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 60.2g
- Zaharuri 19g
- Fibră 8.3g
- Proteină 55.6g
- Sare 2.4g