Tipul bucătăriei:
Burgeri dulci din carne de porc cu ardei iute
- serveste 4
- Puțin efort
Burgerii de porc de inspirație asiatică cu sos dulce de ardei iute sunt cu adevărat suculenți și o alternativă excelentă la clasica carne de vită. Coriandru adăugat în chifteluș oferă o adevărată prospețime preparatului.
Ingrediente
- carne tocată de porc 400 g
- ceapă 1, ras
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- sos de iute dulce cu ardei iute 2 linguri (Wagamama face una bună)
- coriandru o mână mică, tocată
- pesmet proaspăt 3 linguri
- gălbenuș de ou 1, bătut
- ulei de floarea soarelui
- rulouri de ciabatta 4, tăiate la jumătate și ușor prăjite
- rosii 2, feliate
- ceapa rosie 1 mic, feliat
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați într-un castron cu mâinile carnea de porc, ceapa, usturoiul, sosul dulce de ardei iute, coriandru, pesmet și gălbenușul de ou. Se condimentează și se formează în 4 burgeri.
-
Pasul 2
Prăjiți burgerii în 1 lingură de ulei timp de 5-6 minute pe fiecare parte la foc mediu sau până când sunt fierți. Aranjați fiecare burger pe o bază de ciabatta, acoperiți cu roșii feliate, ceapă roșie și puțin sos chilli dulce pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 399
- Gras 16.3g
- Saturate 4.7g
- Carbohidrați 38,5g
- Proteină 27g
#Burgeri #dulci #din #carne #porc #ardei #iute