Tipul bucătăriei:
Burgerul la grătar din Brazilia
- face 8
- Puțin efort
Toate aromele Braziliei înghesuite într-o singură gură epică – slănină peri peri, condiment chimichurri afumat, rondele de ceapă condimentate cu chimen, lime cremoasă și maionă de avocado – este un pic de efort suplimentar, dar acceptă provocarea și vei fi răsplătit cu un aur. -medalie burger
Ingrediente
- sos peri peri 3-4 linguri
- zahar brun 1 lingura
- slănină striată 16 felii
- carne tocată de vită 1 kg
- ceapa rosie 1 mare, decojit și ras
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
- pesmet moale o mână bună
- ou 1
- ulei vegetal pentru prăjit
- emmental 16 felii
- chifle de burger brioș 8, prăjită
- salata moale a servi
SMOKY CHIMICHURRI RELISH
- pătrunjel cu frunze plate 1/2 o grămadă mică, tocată mărunt
- oregano frunze, o mână mică, tocate
- ardei iute roșu 1 mic, tocat fin
- usturoi 1/2 cățel, tocat
- boia afumată 1 lingura
- castravecior 1 mare, tocat
- otet de vin rosu 1 lingura
- ulei de masline
LIMĂ CEMĂ ȘI MAYO DE AVOCAT
- maioneză 4 linguri
- avocado 1 mic, cu pietre și tăiat cubulețe
- coriandru un buchet mic, tocat grosier
- lămâie verde 1, suc
CEAPĂ ROZ MURATĂ, DULCE-ACRĂ
- cepe roșii 2 mari, tăiate în inele subțiri
- zahar brun 1 lingura
- otet de vin rosu 2 linguri
inele de ceapă condimentate cu chimen
- făină simplă 100 g
- faina de porumb 1 lingura
- chimen măcinat 1 lingura
- pudră blândă de ardei iute 1 lingura
- apa minerala răcit
- cuburi de gheata 2
- ceapa2 mari, decojite și primul strat de ceapă îndepărtat
- ulei vegetalpentru prăjire adâncă
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face chimichurri, amestecați toate ingredientele într-un robot de bucătărie, adăugând suficient ulei de măsline pentru a face un gust de lingură și asezonați.
-
Pasul 2
Pentru a face maiaua, amestecați totul într-un robot de bucătărie până se omogenizează și asezonați.
-
Pasul 3
Pentru a face ceapa dulce-acrișoară se amestecă totul împreună cu un praf bun de sare și se lasă la marinat.
-
Pasul 4
Pentru a face baconul, amestecați sosul peri peri și zahărul brun. Ungeți slănina și grătar până devine crocantă. Păstrați cald într-un cuptor mic.
-
Pasul 5
Pentru a face rondele de ceapă, amestecați făina, făina de porumb, condimentele și un praf de sare cu suficientă apă cu sodă pentru a face un aluat gros care va acoperi rondelele de ceapă. Adăugați cuburi de gheață și păstrați la rece.
-
Pasul 6
Tăiați ceapa în rondele de 1 cm și puneți-le într-un bol termorezistent. Peste inele se toarnă un ibric cu apă clocotită și se amestecă bine. Scurgeți și uscați. Umple o tigaie sau o friteuză cu ulei nu mai mult de 1/3 și se pune la foc mediu până când temperatura ajunge la 180C sau o bucată de pâine se rumenește în 30 de secunde.
-
Pasul 7
Înmuiați rondelele de ceapă în aluat. Puneți-le cu grijă în ulei și prăjiți-le în loturi. Gatiti pana devine crocant si auriu inchis. Se scurge pe hartie de bucatarie si se tine la cald in cuptorul mic in timp ce gatesti burgerii.
-
Pasul 8
Pentru a face burgerii amestecați tocația, ceapa rasă, pătrunjelul, pesmetul, oul și asezonați.
-
Pasul 9
Împărțiți în 16 și formați burgeri plate (se vor micșora și se vor trage în sus când se gătesc, așa că faceți-i mult mai plate decât doriți să ajungă). Încingeți un grătar, un grătar sau o tigaie grea. Unge burgerii cu ulei apoi gătește-i timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când sunt fierți. Dacă gătiți pe o plită, faceți acest lucru în loturi, apoi transferați pe o tavă de cuptor și adăugați câte o felie de brânză la fiecare. Se da la cuptorul mic sa lase focul sa topeasca putin branza.
-
Pasul 10
Pentru a construi burgerii, întindeți fundul unei chifle prăjite cu niște maioneză. Acoperiți cu salată verde, apoi prima chiflă și brânză. Adăugați niște slănină, ceapa dulce, chimichurri apoi încă o chiflă. Acoperiți cu rondele de ceapă și mai multă maioneză. Strângeți împreună și mâncați!
Informatii nutritionale
- Gras 74.4g
- Saturate 25.5g
- Carbohidrați 49.1g
- Zaharuri 19.8g
- Fibră 6g
- Proteină 53.6g
- Sare 2.8g