Skip to content

Tipul bucătăriei:

785

Burta de porc crocanta cu caise condimentate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Transformă această bucată de porc relativ ieftină și hrănește familia pentru prânzul de duminică. O combinație fantastică de dulce și sărat, caise condimentată și burtă de porc merită așteptarea. Perfect servit cu kale și fripturi.


Ingrediente

  • burta de porc dezosata bucată de 1 kg, piele înțepată
  • Chineză cu 5 condimente, 1 lingura
  • zahar brun 2 lingurite
  • caise uscate 12, înjumătățit
  • ardei iute uscat 1
  • bat de scortisoara 1
  • verdeață de primăvară, mătg sau varză 500 g la abur

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Dacă bucata ta de carne de porc nu este deja tăiată, încorporează linii diagonale cu un cuțit foarte ascuțit (un cuțit stanley funcționează bine). Amestecați cele 5 condimente cu zahărul și frecați-l bine în pielea de porc. Puneți burta cu pielea în sus într-o tavă de prăjire puțin adâncă și prăjiți timp de aproximativ 1 oră sau până când este gătită și trosniturile sunt crocante (dacă nu este, puneți scurt carnea de porc sub un grătar încins). Odihnește-te timp de 15 minute înainte de servire.

  • Pasul 2

    În timp ce carnea de porc se gătește, într-o tigaie cu 100 ml apă puneți caisele, chilli (rămas întreg) și scorțișoara și aduceți la fiert, apoi fierbeți cu capacul timp de 8 minute sau până când caisele sunt foarte moi. Luați capacul și gătiți până când orice lichid aproape s-a evaporat. Tăiați carnea de porc în 4 pătrate și serviți cu verdeață și caise condimentate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 666
  • Gras 40,7g
  • Saturate 14.9g
  • Carbohidrați 22.8g
  • Fibră 10.9g
  • Proteină 53.4g
  • Sare 1.32g
#Burta #porc #crocanta #caise #condimentate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *