Tipul bucătăriei:
Burta de porc crocanta cu caise condimentate
- serveste 4
- Puțin efort
Transformă această bucată de porc relativ ieftină și hrănește familia pentru prânzul de duminică. O combinație fantastică de dulce și sărat, caise condimentată și burtă de porc merită așteptarea. Perfect servit cu kale și fripturi.
Ingrediente
- burta de porc dezosata bucată de 1 kg, piele înțepată
- Chineză cu 5 condimente, 1 lingura
- zahar brun 2 lingurite
- caise uscate 12, înjumătățit
- ardei iute uscat 1
- bat de scortisoara 1
- verdeață de primăvară, mătg sau varză 500 g la abur
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Dacă bucata ta de carne de porc nu este deja tăiată, încorporează linii diagonale cu un cuțit foarte ascuțit (un cuțit stanley funcționează bine). Amestecați cele 5 condimente cu zahărul și frecați-l bine în pielea de porc. Puneți burta cu pielea în sus într-o tavă de prăjire puțin adâncă și prăjiți timp de aproximativ 1 oră sau până când este gătită și trosniturile sunt crocante (dacă nu este, puneți scurt carnea de porc sub un grătar încins). Odihnește-te timp de 15 minute înainte de servire.
-
Pasul 2
În timp ce carnea de porc se gătește, într-o tigaie cu 100 ml apă puneți caisele, chilli (rămas întreg) și scorțișoara și aduceți la fiert, apoi fierbeți cu capacul timp de 8 minute sau până când caisele sunt foarte moi. Luați capacul și gătiți până când orice lichid aproape s-a evaporat. Tăiați carnea de porc în 4 pătrate și serviți cu verdeață și caise condimentate.
Informatii nutritionale
- Kcals 666
- Gras 40,7g
- Saturate 14.9g
- Carbohidrați 22.8g
- Fibră 10.9g
- Proteină 53.4g
- Sare 1.32g