Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta de burta de porc fripta cu cartofi copti in lapte

Burta de porc si cartofi copti in lapte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Această rețetă este inspirată dintr-un fel de mâncare italian care ar folosi de obicei muschiu rulat. Carnea de porc gătită în lapte este fragedă și suculentă – această rețetă se referă mai mult la carne decât la trosnitură. Pentru un trosnet optim, gătiți mai mult timp la temperatură mai ridicată înainte de a reduce


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Încercați această burtă de porc și cartofi copți în lapte. Carnea de porc prăjită în lapte este fragedă și suculentă – această rețetă este mai mult despre carne decât trosniturile. Pentru un trosnet optim, gătiți mai mult timp la temperatură mai ridicată înainte de a reduce.

Consultați și mai multe rețete delicioase de burtă de porc, cum ar fi cea a noastră burtă de porc perfectă, trosnitură de porc, friptură de porc pentru două sau mai multe rețete de burtă de porc

Ingrediente

  • burtă de porc 1,5 kg, piele marcată
  • tot laptele 750 ml
  • foi de dafin 6
  • usturoi 6 cuișoare, decojite și învinețite
  • boia afumată 1 lingura
  • cartofi Charlotte 1 kg

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Condimentează carnea de porc peste tot și pune-o într-o tavă de friptură de dimensiuni medii sau o caserolă mică. Vrei ca carnea de porc să aibă puțin spațiu de jur împrejur (aproximativ 6-8cm) pentru a se potrivi în cartofi, dar nu prea mult sau când adaugi laptele nu va acoperi suficient carnea pentru a o bracona ușor.

    Introduceți carnea de porc în cuptor și prăjiți-o timp de 40 de minute, până când pielea a început să devină crocantă. Gatiti inca 10 minute daca pielea nu a inceput sa se crocante. Scoateți din cuptor și reduceți temperatura la 150C/ventilator 130C/gaz 2.

  • Pasul 2

    Turnați ușor laptele în jurul cărnii de porc – trebuie să urce bine pe părțile laterale ale cărnii, dar să nu treacă peste piele. Introduceți foile de dafin și cățeii de usturoi și presărați boia de ardei, condimentând cu puțină sare și piper. Pune carnea de porc din nou la cuptor și gătește timp de 45 de minute.

  • Pasul 3

    Tăiați cartofii în jumătate pe lungime, apoi fiecare jumătate din nou, astfel încât să obțineți 4 felii subțiri. Odată ce carnea de porc a avut braconatul inițial în lapte, se scoate din cuptor și se adaugă felii de cartofi, apăsând-le ușor, astfel încât să fie cât mai mult sub suprafața laptelui.

    Introduceți înapoi în cuptor și gătiți încă 1 oră și 15 minute, timp în care cartofii ar trebui să fie fragezi și laptele destul de bine absorbit (puteți îndepărta orice exces de lapte dacă nu se absoarbe tot). Amestecați cartofii de câteva ori în timpul gătirii pentru a vă asigura că se gătesc uniform – stratul superior de cartofi va dezvolta o crustă aurie minunată pe măsură ce laptele se absoarbe și se evaporă.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, tăiați carnea de porc în felii groase și puneți cartofii în jurul ei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 682
  • Gras 39.6g
  • Saturate 15g
  • Carbohidrați 30.7g
  • Zaharuri 7.7g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 48,7g
  • Sare 0,5g
.
#Burta #porc #cartofi #copti #lapte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *