Skip to content

Tipul bucătăriei:

3166

Căprioară sălbatică, ciuperci de câmp și budincă de bere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Încercați această budincă ușoară, dar impresionantă, aburită cu carne de căprioară, ciuperci și bere. Ideal pentru divertisment sau pentru o masă în familie.


Ingrediente

patiserie

  • făină auto-crescătoare 450 g
  • carne de vită mărunțită 225 g

umplere

  • unt și ulei vegetal 1 lingura fiecare plus ulei suplimentar
  • ceapa 2 mari, feliate subțiri
  • usturoi 8 cuișoare, tăiate subțiri
  • ciuperci de câmp 4 mari, tulpini îndepărtate
  • umăr de căprioară 500g, tuns din tendoane
  • făină simplă 1 lingura, condimentata
  • piure de tomate 1 lingura
  • bere brună 200 ml
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • cimbru 4 crengute, frunze culese

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, cerne 1 lingurita de sare cu faina si amesteca cu suta. Se adauga 300 ml apa rece si se lucreaza pana se obtine un aluat. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece 1 ora.

  • Pasul 2

    Se incinge untul si uleiul intr-o tigaie mare si se caleste usor ceapa si usturoiul timp de 10 minute pana se inmoaie. Se scot din tigaie, apoi se mai adauga putin ulei. Prăjiți ciupercile până devin aurii, apoi îndepărtați. Se pune carnea de căprioară în făină și se prăjește în reprize, adăugând mai mult ulei pe măsură ce mergeți, până se rumenește. Amestecați piureul, berea, zahărul și cimbru în tigaie, apoi lăsați să se răcească.

  • Pasul 3

    Ungeți un lighean de budincă de 1,4 litri. Întindeți aluatul de suef la aproximativ 1 cm grosime și folosiți-l pentru a căptuși părțile laterale ale ligheanului. Tăiați astfel încât să existe o mică surplosă. Rulați din nou ceea ce a mai rămas și tăiați un capac care este cu aproximativ 1 cm mai lat decât partea superioară a ligheanului.

  • Pasul 4

    Puneți ciupercile pe părțile laterale ale ligheanului, tulpinile spre interior, apoi umpleți ligheanul cu carne și sucuri. Puneți capacul deasupra și uniți marginile împreună pentru a sigila. Faceți un strat dublu de folie unsă cu unt și hârtie de copt și pliați în centru. Strângeți-o peste budincă, cu folie în sus, apoi legați cu sfoară sub marginea ligheanului. Tăiați la 2 cm sub șnur, apoi puneți într-un cuptor cu abur.

  • Pasul 5

    Aburiți ușor budinca timp de 4 ore. Odihnește-te timp de 10 minute, apoi desfacem și turnăm pe o farfurie mare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1184
  • Carbohidrați 107,4g
  • Proteină 41,7g
  • Gras 67.3g
  • Sare 2.8g
  • Fibră 6.5g
#Căprioară #sălbatică #ciuperci #câmp #și #budincă #bere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *