Tipul bucătăriei:
Cârnați fierți în cidru
- serveste 4
- Uşor
Cârnații sunt atât de buni pentru o masă ușoară la mijlocul săptămânii. Acești bangeri gătiți încet sunt serviți cu delicios campion irlandez – piure de cartofi cu ceapă de primăvară.
Ingrediente
- ulei de masline
- cârnați 8
- ceapa 2, feliate
- slănină striată 4 rases, tocate (optional)
- făină 2 lingurite
- cidru uscat 350 ml
- muştar 1 lingura
- cartofi 1 kg, decojite și tocate
- lapte 150 ml
- ceapa verde 1 buchet, tocat
- unt 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge putin ulei intr-o tigaie cu capac. Rumeniți cârnații apoi scoateți din tigaie. Adăugați ceapa și baconul (dacă folosiți) și gătiți timp de 15-20 de minute. Adăugați făina și amestecați până se absoarbe. Adăugați treptat cidrul, apoi muștarul și amestecați până se dizolvă. Aduceți la fiert, apoi adăugați cârnații, puneți un capac și gătiți timp de 45 de minute.
-
Pasul 2
Pentru a face campionul, puneți laptele și ceapa primăvară într-o tigaie și gătiți timp de 10 minute. Se opreste focul, se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Fierbeți cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Scurgeți și pasați cu amestecul de lapte. Serviți cu cârnați și sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 669
- Carbohidrați 51.6g
- Proteină 19.8g
- Gras 42.7g
- Sare 2.46g
- Fibră 4.2g