Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cârnați, ardei și roșii prăjiți cu iaurt

Cârnați merguez prăjiți, ardei și roșii cu pitta și iaurt cu ierburi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Acești bangeri de miel picant sunt prăjiți perfect. Serviți într-un sos de roșii și multă pâine pitta pentru a curăța sucurile. Bun pentru doi sau mai mulți.


Ingrediente

  • pasta de harissa 2 linguri
  • otet de vin rosu
  • cârnați de miel merguez 250 g
  • ceapa rosie 1 mic, tăiat în bucăți mari
  • roșii prune mari 4, tăiate în felii mari
  • ardei copți dintr-un borcan 2 întregi, tăiate în bucăți mari
  • fulgi de migdale prăjite 1 lingura
  • menta, coriandru si patrunjel plat pumn mic din fiecare, tocat marunt
  • iaurt grecesc 150 g
  • zahăr ciupit mare
  • pitta maro sau alb de servit, încălzit sau prăjit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Într-un castron mare, amestecă pasta de harissa și 1 lingură de oțet de vin roșu cu niște condimente, apoi adaugă cârnații și ceapa și amestecă pentru a se acoperi. Se întinde într-o tavă mare și se prăjește la cuptor pentru 20 de minute. Adaugam rosiile si amestecam bine, apoi dam tava la cuptor pentru 10 minute.

  • Pasul 2

    Dacă cârnații și ceapa par aproape gata, se împrăștie peste ardeii prăjiți și migdalele și se fierbe timp de 5-10 minute până când totul este rumenit și suculent.

  • Pasul 3

    Amesteca plantele tocate in iaurt cu niste condimente, inca o lingurita de otet de vin rosu si zaharul.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, împrăștiați ierburile întregi rezervate peste cârnați, amestecați împreună și serviți cu iaurt cu ierburi și pitta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 515
  • Gras 34.7g
  • Carbohidrați 21g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 28.3g
  • Sare 1.8g
#Cârnați #merguez #prăjiți #ardei #și #roșii #pitta #și #iaurt #ierburi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *