Tipul bucătăriei:
Cârnați merguez prăjiți, ardei și roșii cu pitta și iaurt cu ierburi
- serveste 2
- Puțin efort
Acești bangeri de miel picant sunt prăjiți perfect. Serviți într-un sos de roșii și multă pâine pitta pentru a curăța sucurile. Bun pentru doi sau mai mulți.
Ingrediente
- pasta de harissa 2 linguri
- otet de vin rosu
- cârnați de miel merguez 250 g
- ceapa rosie 1 mic, tăiat în bucăți mari
- roșii prune mari 4, tăiate în felii mari
- ardei copți dintr-un borcan 2 întregi, tăiate în bucăți mari
- fulgi de migdale prăjite 1 lingura
- menta, coriandru si patrunjel plat pumn mic din fiecare, tocat marunt
- iaurt grecesc 150 g
- zahăr ciupit mare
- pitta maro sau alb de servit, încălzit sau prăjit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Într-un castron mare, amestecă pasta de harissa și 1 lingură de oțet de vin roșu cu niște condimente, apoi adaugă cârnații și ceapa și amestecă pentru a se acoperi. Se întinde într-o tavă mare și se prăjește la cuptor pentru 20 de minute. Adaugam rosiile si amestecam bine, apoi dam tava la cuptor pentru 10 minute.
-
Pasul 2
Dacă cârnații și ceapa par aproape gata, se împrăștie peste ardeii prăjiți și migdalele și se fierbe timp de 5-10 minute până când totul este rumenit și suculent.
-
Pasul 3
Amesteca plantele tocate in iaurt cu niste condimente, inca o lingurita de otet de vin rosu si zaharul.
-
Pasul 4
Pentru a servi, împrăștiați ierburile întregi rezervate peste cârnați, amestecați împreună și serviți cu iaurt cu ierburi și pitta.
Informatii nutritionale
- Kcals 515
- Gras 34.7g
- Carbohidrați 21g
- Fibră 3.9g
- Proteină 28.3g
- Sare 1.8g