Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de burta de porc cu crusta de sare

Carne de porc afumată cu crustă de sare cu linte și sos de capere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Burta de porc, linte fiartă și sos de capere: mâncare de confort în stil gastro-pub. Pune-le pe toate împreună în această rețetă de prânz de weekend: concepută pentru a-i face pe toți să se simtă bucuroși că sunt acasă.


Ingrediente

  • burta de porc dezosata 2 kg, marcat bine cu un cuțit ascuțit
  • sare de mare afumată 1 lingura
  • ulei de masline

linte fiartă

  • eşalotă 4, tocate fin
  • țelină 1 tulpină, tocată mărunt
  • morcov 1, tocat fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • cimbru câteva crengute
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • linte Puy 300 g
  • supa ușor de pui
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată

sos de capere

  • busuioc, patrunjel si menta câte un buchet mic din fiecare, numai frunze
  • usturoi 2 cuișoare
  • otet de vin alb 2 linguri
  • capere 2 linguri, clătite și scurse
  • mustar Dijon 1 lingura
  • ulei de masline 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune carnea de porc în chiuvetă cu pielea în sus și toarnă peste un ibric cu apă clocotită – acest lucru va face ca pielea să trosnească mai bine. Se lasă să se scurgă apoi se usucă complet. Ungeți peste tot cu ulei de măsline și stropiți cu sare de mare. Se pune pe un gratar intr-o tava si se da la cuptor pentru 30 de minute. Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 și gătiți timp de 3 ore. Intre timp se face lintea si sosul.

  • Pasul 2

    Pentru a face lintea, încingeți un strop de ulei într-o tigaie grea și gătiți ușor legumele, usturoiul și cimbru până când se înmoaie. Adăugați oțetul de vin roșu și lintea. Adăugați suficient bulion pentru a acoperi, apoi aduceți la fiert ușor. Fierbeți până se înmoaie, dar cu puțină mușcătură – adăugați un strop de bulion dacă este necesar. Se amestecă pătrunjelul. pentru a face sosul de capere, amestecați ingredientele într-un robot de bucătărie, adăugând uleiul de măsline pe măsură ce mergeți. Se taie carnea de porc si se serveste cu sosul de linte si capere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 866
  • Carbohidrați 24.8g
  • Proteină 67g
  • Gras 55.2g
  • Sare 3.2g
  • Fibră 7.1g
#Carne #porc #afumată #crustă #sare #linte #și #sos #capere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *