Tipul bucătăriei:
Carne de porc cu boia și măsline
- serveste 4
- Uşor
Această tocană de porc cu boia și măsline este o masă delicioasă și copioasă de făcut în weekend. În plus, este o masă de mare valoare, deoarece carnea de porc este îmbogățită cu năut, chorizo și măsline. Se serveste cu paine crosta.
Ingrediente
- pulpă sau spată de porc tăiate cubulețe 500 g
- ulei de masline
- ceapa rosie 1, tăiate în felii subțiri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- chorizo 100 g, tăiate în bucăți
- boia afumată 1 lingura
- roșii feliate 1 tavă de 400 g
- supă de pui 300 ml
- naut 1 tavă de 400 g
- măsline verzi 100 g, scurs și clătit
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Se condimenteaza apoi se rumeneste carnea de porc peste tot in putin ulei. Scoateți apoi gătiți ceapa și usturoiul în aceeași tigaie până se înmoaie. Adăugați chorizo și boia și fierbeți 2 minute apoi adăugați roșiile, bulionul și carnea de porc. Puneți un capac și gătiți la cuptor timp de o oră. Adăugați năutul și măslinele și gătiți încă o oră. Se adaugă lămâia și pătrunjelul și se servesc cu pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 503
- Carbohidrați 16.3g
- Proteină 36g
- Gras 33g
- Sare 3,57g
- Fibră 4.8g
#Carne #porc #boia #și #măsline