Tipul bucătăriei:
Carne de porc cu crustă de muștar cu piure de morcovi și suedeză
- serveste 4
- Puțin efort
Această carne de porc cu crustă de muștar cu piure de morcovi și suedeză este o modalitate ușoară și sănătoasă de a hrăni familia
Ingrediente
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- pesmet panko s 50g
- usturoi 2 cuișoare, 1 zdrobit
- mustar Dijon 1 lingura
- muschiulet de porc 1 (aproximativ 400g), tuns
- pulverizați ulei de măsline
- morcovi 500 g, decojite și tocate
- suedez 500 g bucată, decojită și tocată
- mustar integral 1 lingura
- verdeata gatita a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Amestecă pătrunjelul, panko și usturoiul zdrobit într-un blender mic cu niște condimente și mixează până se face pesmet verde, apoi răsturnează pe o tavă de copt. Ungeți dijonul peste tot carnea de porc și rulați în firimituri. Stropiți cu ulei de câteva ori și gătiți timp de 45 de minute sau până când sunt fierte. Odihnește-te timp de 10 minute înainte de a sculpta.
-
Pasul 2
Între timp, se fierbe morcovul și se pune în apă clocotită cu sare cu cățelul de usturoi rămas. Se fierbe timp de 30 de minute până când se înmoaie. Scurgeți bine și uscați la abur timp de 1 minut, înainte de a împinge printr-un pastor sau de a piure foarte bine. Se condimentează, se adaugă muștarul și se amestecă. Serviți cu felii de porc și verdeață.
Informatii nutritionale
- Kcals 208
- Gras 4.2g
- Saturate 1g
- Carbohidrați 18.5g
- Fibră 6.4g
- Proteină 20.8g
- Sare 1g