Tipul bucătăriei:
Carne de porc cu scoici si rosii
- serveste 4
- Uşor
O cină de pește, rapidă și ușoară, pentru prieteni. Acest preparat clasic spaniol combină aroma proaspătă de mare a scoicilor cu căldura caldă și condimentată a chorizoului
Ingrediente
- eşalotă 2 mari, tăiate cubulețe
- ulei de masline 150 ml
- roșii prune 8 proaspete, tocate
- otet de vin rosu 1 lingura
- vin alb 100 ml
- scoici albe 1 kg
- muschiulet de porc 1, tăiată în bucăți de mărimea degetului mare
- chorizo 100 g, feliate groase
- paprika 1 lingura
- coriandru 1 mână mare
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Prajiti usor salota in 50 ml ulei cu piper macinat bine intr-o tigaie mare pana devin translucide. Adaugam rosiile tocate si otetul si aducem la fiert. Se amestecă până când roșiile încep să se topească. Adăugați vinul și aduceți la fiert, apoi adăugați scoici și puneți un capac. Aduce la fierbere. Agitați bine tigaia și luați de pe foc, ținând capacul bine în poziție.
-
Pasul 2
Pune o tigaie mare, cu bază grea, la foc, până devine frumoasă și fierbinte. Se amestecă carnea de porc, chorizo și boia și se adaugă în tigaie. Agitați și sfârâiți în tigaie aproximativ 5 minute. Se toarnă scoicile în carnea de porc și se amestecă. Puneți frunzele de coriandru și serviți cu pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 611
- Gras 47,7g
- Carbohidrați 8.2g
- Fibră 1.9g
- Proteină 35.7g
- Sare 1.17g