Skip to content

Tipul bucătăriei:

3403

Carne de porc la cuptor și fasole afumată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Adăugarea de bucăți mari de burtă de porc la această garnitură clasică americană o transformă într-o masă într-un bol. Serviți pur și simplu cu o lingură și pâine crustă, țipă mâncare confortabilă.


Ingrediente

  • fasole pinto uscată 375 g
  • ulei de masline
  • felii de burtă de porc fără os, fără coajă 500 g, tăiate în bucăți
  • ceapă 1 mare, feliat
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • pudră de muştar englezesc 1 lingura
  • zahăr moale brun deschis 1 lingura
  • melasă neagră sau melasă 1 lingura
  • boia afumată fierbinte 1 lingura
  • chimen măcinat 2 lingurite
  • piure de tomate 2 linguri
  • pasta de tamarind 2 linguri
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • foi de dafin 2
  • cimbru 2 crengute
  • pâine sau unt a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune fasolea uscata intr-un castron mare, se acopera cu multa apa rece si se lasa la macerat cel putin 8 ore, sau peste noapte.

  • Pasul 2

    A doua zi, scurgeți și clătiți fasolea. Se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa rece si se aduce la fiert. Reduceți focul și fierbeți foarte ușor timp de aproximativ 45 de minute. Scurgeți, păstrând lichidul de gătit.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 2. Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o caserolă mare solidă. Adăugați carnea de porc și gătiți până devine crocantă și aurie. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, apoi adăugați usturoiul și gătiți încă un minut. Adăugați în tigaie muștarul, zahărul, melasă, boia de ardei afumată, chimenul, piureul de roșii, pasta de tamarind și roșiile tăiate, amestecați bine și gătiți timp de 30 de secunde. Adăugați fasolea și 600 ml de lichid de gătit, foile de dafin și cimbru. Se amestecă bine, se aduce la fierbere și se acoperă cu un capac etanș. Se fierbe la cuptor timp de 3 ore pana cand fasolea este frageda si sosul se ingroasa. Serviți în boluri cu o lingură și pâine crosta.

Informatii nutritionale

  • Carbohidrați 48,9g
  • Proteină 29.1g
  • Gras 17g
  • Sare 0,3g
  • Saturate 4.6g
  • Fibră 1.7g
#Carne #porc #cuptor #și #fasole #afumată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *