Tipul bucătăriei:
Carne de porc lipicioasă la grătar cu felii și mică salată de bijuterii
- serveste 2
- Uşor
Muschiu de porc slab gatit intr-o marinata de miere, soia si usturoi pentru a face un preparat lipicios de carne de porc care este gata in mai putin de 1 ora.
Ingrediente
- cartofi 2 mari, pe piele
- ulei de masline
- Miere 1 lingura
- zahar brun 1 lingura
- sos de soia 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- file de muschi de porc 1, aproximativ 300 g
- maioneză 2 linguri
- otet de vin alb 2 linguri
- ceapa verde 4, mărunțit
- salata verde mica 2, frunzele separate
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se pun cartofii in ulei de masline, se stropesc cu sare de mare si se pun pe o tava de copt. Gatiti timp de 20-30 de minute pana cand sunt fierte.
-
Pasul 2
Se amestecă mierea, zahărul, sosul de soia și usturoiul. Tăiați fileul de porc în 4, apoi bateți ușor pentru a se aplatiza în escalope. Marinați în sos timp de 10 minute.
-
Pasul 3
Carnea de porc la grătar 2-3 minute pe fiecare parte, ungându-le cu mai mult sos până devine lipicioasă și gătită.
-
Pasul 4
Bateți maiaua și oțetul și asezonați. Se amestecă cu ceapa primăvară și salata verde. Serviți carnea de porc cu felii și salată.
Informatii nutritionale
- Kcals 640
- Carbohidrați 50,5g
- Proteină 38.6g
- Gras 32.9g
- Sare 1,79g
- Fibră 3.5g