Tipul bucătăriei:

Rețetă de pui etiopian de Yohanis Gebreyesus

Carne de pui prăjită cu glaucă de nigella etiopiană

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Uşor

Această versiune modernă a puiului fript pune în evidență unul dintre condimentele semnate din Etiopia, nigella. Când sunt folosite ca condimente dominante, notele de nucă și pământii ale nigellei ocupă locul central și se combină sublim cu semințele de susan.


Această rețetă etiopiană de pui fript vine de la Etiopia de Yohanis Gebreyesus (30 GBP, Kyle Books). Yohanis spune: „Această versiune modernă a puiului fript pune în evidență unul dintre condimentele semnate din Etiopia, nigella. Bucătarii folosesc adesea semințe de nigella măcinate în tocănițe care conțin și amestecul de condimente berbere. Cu toate acestea, atunci când sunt folosite ca condimente dominante, notele nucile și pământii ale nigellei ocupă locul central și se combină sublim cu semințele de susan alb-negru. ”

Aflați mai multe despre mâncarea etiopiană în ghidul lui Yohanis.

Ingrediente

  • Toată găina 1,4-1,8 kg
  • fulgi de sare de mare 1 linguriță
  • boabe de piper negru zdrobit pentru a face 1 linguriță
  • cimbru o mică mână
  • patrunjel cu frunze plate o mică mână
  • oregano o mică mână
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri, plus altele pentru tablă
  • semințe de nigella 1 lingură, aproximativ măcinată
  • ceapa rosie 1 mediu, înjumătățit
  • morcovi 2 medii, curățate și tăiate în jumătate în lung și în cruce
  • cartofi mici cerosi 1 kg
  • supă de pui 500 ml
  • unt 1 lingură
  • semințe de susan alb-negru amestecate 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Se condimentează interiorul puiului cu 1/2 din sare și piper, se umplu cu ierburile și se blochează puiul legând picioarele împreună cu sfoară de bucătărie. Frecați pielea cu 1 lingură de ulei, nigella și restul de sare și piper.

  • Pasul 2

    Ungeți o cutie de prăjire mare, antiaderentă. Puneți pieptul de pui în jos și prăjiți-l timp de 15 minute, suficient cât să rumenească ușor pielea. Reduceți temperatura cuptorului la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Într-un castron, aruncați ceapa, morcovul și cartofii cu restul de lingură de ulei. Într-o tigaie, aduceți bulionul de pui la foc mic, acoperiți și țineți fierbinte.

  • Pasul 3

    Întoarceți pieptul de pui în sus. Aranjați ceapa, morcovul și cartoful în jurul puiului, turnați bulionul peste legume și acoperiți întreaga tablă cu folie. Se prăjește timp de 45 de minute 1 oră sau până când sucurile de pui devin limpezi și un termometru pentru carne introdus în partea cea mai groasă a coapsei citește 75C.

  • Pasul 4

    Transferați cu grijă puiul într-o farfurie și turnați toate sucurile din tigaie într-o tigaie rezistentă la cuptor, dar păstrați legumele în tigaie. Tăiați sfoara de la pasăre și îndepărtați și aruncați ierburile. Dacă legumele sunt fierte, acoperiți pur și simplu pentru a vă încălzi. Dacă nu sunt încă fragede, acoperiți din nou cutia cu folie și reveniți la cuptor pentru a termina de gătit.

  • Pasul 5

    Încălziți grătarul la un nivel mediu. Puneți tigaia cu sucurile de pui la foc mediu și adăugați untul. Odată ce se topește, puneți puiul în tigaie cu pieptul în sus și amestecați până când este lucios cu sucurile de tigaie, apoi presărați semințele de susan peste tot.

  • Pasul 6

    Puneți puiul sub grătar timp de 5 minute sau până când semințele sunt ușor prăjite.

  • Pasul 7

    Lăsați puiul să se odihnească timp de 15 minute înainte de a sculpta. Se toarnă sosul din tigaie într-un castron. Serviți puiul cu legumele și sosul pe lateral.

.
#Carne #pui #prăjită #glaucă #nigella #etiopiană
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast