Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de carne de vită friptă cu mămăligă balsamică și brânză

Carne de vită balsamică brasată cu mămăligă brânză

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Luați strălucirea cărnii de vită la următorul nivel, înfierbântând în gătit bogat balsamic și lent, până când se topește. Serviți cu mămăligă netedă și brânză pentru un prânz reconfortant de duminică


Ingrediente

  • tibie de vită 500g, tăiate în bucăți groase
  • morcovi 4, înjumătățit pe lungime
  • stoc de vita 400ml, fierbinte
  • oțet balsamic 125 ml
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • piure de roșii uscate la soare 3 linguri
  • zahăr Demerara 2 linguri
  • sos Worcestershire 1 lingură
  • cimbru 3 crenguțe
  • foi de dafin 3
  • ardei roșii prăjiți dintr-un borcan 350g, scurs și tăiat felii
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată aproximativ (opțional)

POLENTA DE BRANZ

  • mamaliga instant 200g
  • cheddar matur 100g, ras
  • Grana Padano 25g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Puneți carnea de vită și morcovii într-o cratiță. Bateți împreună ciorba, oțetul, usturoiul, piureul de roșii, zahărul și sosul de worcestershire. Se condimentează cu piper negru și se toarnă peste carnea de vită, apoi se bagă crengutele de cimbru și frunzele de dafin. Acoperiți și gătiți la cuptor timp de 3 ore.

  • Pasul 2

    După 3 ore, scoateți capacul și reveniți la cuptor pentru încă 30 de minute, pentru a reduce lichidul de fierbere.

  • Pasul 3

    Ridicați carnea de vită din caserolă într-un alt fel de mâncare și folosiți două furculițe pentru mărunțire. Gustați lichidul pentru bătut – dacă este puțin subțire și apos, bulați câteva minute pe plită pentru a reduce. Aruncați ierburile, apoi condimentați. Puneți carnea de vită în caserolă și amestecați prin sos. Țineți-vă cald.

  • Pasul 4

    Alcătuiește mămăliga instant, urmând instrucțiunile ambalajului, apoi scoate-l de pe foc și amestecă prin cheddar și Grana Padano cu mult condiment până se topesc.

  • Pasul 5

    Încălziți o tigaie la foc mare și prăjiți ardeii tăiați timp de 2-3 minute până când se fierbe și se încălzesc.

  • Pasul 6

    Se pune lingura de mămăligă brânză pe 4 farfurii, se acoperă cu carnea de vită și sos, morcovi și ardeii tăiați pe laterale, apoi se împrăștie peste pătrunjel pentru a termina, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 504
  • Gras 23.1g
  • Saturează 11.7g
  • Carbohidrați 32.2g
  • Zaharuri 21.3g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 40.2g
  • Sare 2g
.
#Carne #vită #balsamică #brasată #mămăligă #brânză
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *